Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Акція «Рінат Ахметов – Дітям»: подарувати радість та віру в диво

14.01.2022

У січні 2022 року Фонд Ріната Ахметова продовжує Акцію «Рінат Ахметов – Дітям». Це найбільш багаторічна й безперервна традиція добра та передноворічного святкування в Україні. У її фокусі – вихованці інтернатних закладів, дитячих будинків сімейного типу, а також маленькі та юні учасники програм та проєктів Фонду. У 2021-2022 роках подарунки та привітання від найвідомішого благодійника України отримали понад 100 000 дітей. А за останні 14 років їхня кількість досягла 1 000 000 осіб!

– Фонд Ріната Ахметова нас щороку вітає на Новий рік – і це дуже приємно. Ці подарунки, ці очі дітей, які їх одержують! Що може бути краще за дитяче щасття? Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за все, – каже Наталія Моляр, мама-вихователька ДБСТ.

До слів подяки приєднався і ДБСТ Кисленків.

– Дуже дякую Фонду Ріната Ахметова за те, що допомагає, не залишає такі сім'ї, як наша. Велике спасибі! Дітям особливо потрібна така увага! – сказала мама-вихователька Світлана Кисленко.

Також Фонд у рамках Акції провів всеукраїнський онлайн-урок «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперпрофесія». Його ведучими стали зірки телеканалу «Україна» Лілія Ребрик та Григорій Герман. Учасники уроку дізналися багато цікавого про нові, але вже дуже популярні професії. Вони вчилися визначати свої сильні й слабкі сторони, а також дізналися, як максимально розкрити свої таланти, щоб реалізуватися і стати успішним у майбутньому. Під час трансляції урок дивилися понад 5 тисяч користувачів. Таким чином, він став наймасовішим і встановив національний рекорд України.

– Мені, як ведучому, особливо приємно було бачити, який живий відгук викликав урок у його учасників. Їхня увага та інтерес доводять, що обрана тема – правильна, потрібна й актуальна. Глядачі познайомилися з представниками сучасних і затребуваних спеціальностей. Дізналися про їхні можливості, перспективи та секрети успіху. Такі мотиваційні онлайн-уроки допомагають дітям не боятися майбутнього й вірити в себе, мріяти й досягати поставленої мети, а також отримувати нові знання, – розповів Григорій Герман.

Крім того, під час онлайн-уроку було презентовано другий сезон серіалу «Твоя суперпрофесія». У ньому представлені спеціальності, здатні забезпечити швидкий соціальний ліфт для підлітків, які замислилися над вибором справи свого життя. Він покликаний допомогти їм отримати роботу, щоб почати забезпечувати себе в самостійному житті.

Особливою подією стала поява «таємних гостей» – футболістів ФК «Шахтар» Андрія Пятова та Анатолія Трубіна, а також співачки Alina Pash. На своєму прикладі вони показали, що досягти поставленої мети – реально.

Перші мотиваційні зустрічі з профорієнтації в рамках Акції відбулися в грудні 2018 року. Тоді вихованці інтернатних установ Донецької області вчилися знаходити свої таланти, отримували знання про те, як обрати професію, проходили профорієнтаційні тести, пробували себе в різних професіях. А допомагали їм у цьому амбасадори Фонду – відомі телеведучі. На сьогоднішній день вони провели вже 41 мотиваційну зустріч у 9 інтернатних закладах Донецької області. У них взяли участь більше 1000 підлітків.