Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Акція «Рінат Ахметов – Дітям!»: 600 тисяч подарунків за 4 роки і віра в диво

06.12.2018

В Україні стартувала масштабна благодійна Акція «Рінат Ахметов – дітям!». Цій добрій традиції вже 18 років! А почалася вона 2001 року завдяки чуйності однієї людини. Рінат Ахметов разом зі своїм другом, Ігорем Крутим, у День святого Миколая приїжджали з подарунками в інтернати та лікарні Донецька, щоб привітати всіх зі святами.

«Допомогу тим, хто її потребує, не можна відкласти на потім. Нас привчили до того, що діти – це наше майбутнє, і ми дійсно в це повірили. Але це не так. Діти – це наше сьогодення і за майбутнє, їхнє майбутнє, відповідаємо ми», – так свою філософію допомоги найменшим пояснював, стоячи біля витоків акції, її організатор Рінат Ахметов.

Цього року головна тема акції – «Твоя суперсила». Головне завдання – допомогти дітям повірити у свої сили, показати різноманіття можливостей самореалізації, мотивувати до досягнення великих цілей у житті.

Новорічні свята та мотиваційні зустрічі в рамках акції «Рінат Ахметов – дітям!» відбудуться  за участю зірок телебачення. Для півтисячі дітей з 9 інтернатних установ ведучі популярних шоу та новин Телеканалу «Україна» – Дебрін, Суханов, Панюта, Кухар, Пупков – проведуть спеціальні зустрічі, на яких розкажуть, що в кожній дитині є суперсила, головне мріяти, вірити й бути наполегливим у досягненні своєї мети.

Директор Фонду Ріната Ахметова Роман Рубченко сказав: «Лише за останні чотири роки завдяки акції «Рінат Ахметов – дітям!» подарунки отримали понад 600 тисяч дітей. Але в нинішній акції більше подарунків. Головне, що добра традиція, заснована Рінатом Ахметовим, уже 18 років змінює життя дітей на краще та дарує їм віру в диво. Особливо цього потребують діти, позбавлені батьківського тепла. Ми віримо, що кожна така дитина має свій унікальний талант і сили, щоб його реалізувати. І кожна у певному сенсі супергерой. Дуже важливо допомогти цим дітям розкрити свої здібності й дати віру в те, що вони можуть досягати визначених цілей і змінювати світ на краще».

Упродовж багатьох років Рінат Ахметов радує дітей новорічними подарунками, турботою й увагою. Акції «Рінат Ахметов – дітям!» 18 років – повноліття. Багато хто з числа перших учасників акції вже подорослішав і сам став татом чи мамою. І зараз вони розповідають, що ці особисті зустрічі були для них справжнім стимулом, аби вчитися, розвиватися та прагнути чогось досягти в житті. Досі з величезним теплом і вдячністю згадує свою участь у святі благодійності Катерина Коржова, колишня вихованка Донецького інтернату для дітей зі зниженим слухом.

Тепер у благодійній акції бере участь трирічний син Катерини. Свій найзаповітніший подарунок малюк отримав від Ріната Ахметова ще за кілька місяців до Нового року. Маленький Родіон погано чує, а його батьки – глухі з дитинства. У вересні, в рамках проекту Фонду Ріната Ахметова «Тепер я чую», дитині встановили сучасні високочутливі слухові апарати. Тепер хлопчик може нормально розвиватися та вчитися, чути музику, спів птахів і спілкуватися з іншими дітьми. Загалом 2018 року новорічні подарунки від Ріната Ахметова отримають приблизно 100 тисяч дітей.

У рамках Акції з 2001 року допомогу Ріната Ахметова одержали понад 50 дитячих будинків сімейного типу. Для їхніх вихованців придбано іграшки, одяг, медикаменти, надавалася психологічна підтримка й допомога в лікуванні. Також українським благодійником була надана матеріальна допомога лікарням і установам на придбання обладнання, медикаментів та інші життєво важливі цілі.

Особливо вдячні за підтримку багатодітні сім’ї Кожанових із Кропивницького й Хомінців Донецької області, для яких Фонд придбав будинки.