Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

68% жителів окупованого Донбасу заявили, що «жити важко, але можна терпіти»

30.03.2015

Про це говорили сьогодні на круглому столі Гумштабу Ріната Ахметова "Гуманітарна мапа Донбасу: потреби місцевих жителів і переселенців".

68% відсотків жителів окупованого Донбасу заявляють, що «Жити важко, але можна терпіти». Про це заявила виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Наталя Харченко на круглому столі «Гуманітарна мапа Донбасу: потреби місцевих жителів і переселенців», який провів Гуманітарний штаб Ріната Ахметова сьогодні в Києві.

За її словами, оцінка ситуації жителями Донбасу покращилася, якщо порівняти з груднем 2014 року. Тоді з таким формулюванням погоджувалися 48% опитаних. Нагадаємо, що у грудні 43% опитаних соціологами людей у Донецькій і Луганській областях заявили, що «терпіти тяжке становище вже неможливо». У березні кількість таких людей скоротилася, але однаково залишається високою — 30%.
Поліпшення настроїв Наталя Харченко зв’язує з Мінськом угодами і припиненням бойових дій.

30 березня на круглому столі «Гуманітарна мапа Донбасу: потреби місцевих жителів і переселенців» КМІС представив результати дослідження, яке було проведене на замовлення Гуманітарного штабу Ріната Ахметова й «Допоможемо ТВ» із 2 до 16 березня 2015 року. Було опитано 2100 осіб, а також проведено 20 глибинних інтерв’ю із тимчасово переміщеними особами на території Донецької та Луганської областей.