Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

65% українців знають про благодійну допомогу від Фонду Ріната Ахметова під час війни, – дані соцопитування

02.06.2022

Фонд Ріната Ахметова – найбільша приватна гуманітарна ініціатива в Україні. З перших днів війни всі зусилля Фонду зосереджені на допомозі мирним жителям, які нині потерпають не тільки від щоденних обстрілів, але й від нестачі продуктів харчування, води та медикаментів. Для багатьох українців гуманітарні набори від Фонду стали чи не єдиним джерелом існування.

2-8 травня 2022 року Info Sapiens було проведено всеукраїнське національне репрезентативне опитування на тему благодійності і волонтерства під час війни. Згідно отриманих результатів, найбільше українців знає про допомогу Фонду Ріната Ахметова (65%), «Повернись живим» (55%) та Червоного Хреста (54%).
 
Також, згідно з даними опитування, 70% з тих, хто вважає, що пріоритетною є допомога цивільним, називали Фонд Ріната Ахметова. А ті, хто вважає, що пріоритетною є допомога Армії, частіше називали фонди, що спеціалізуються на допомозі Армії – зокрема, «Повернись живим» (61,7%). Крім того, про Фонд Ріната Ахметова найчастіше знають, що він допомагає з продуктами харчування, а про Червоний Хрест – що вони допомагають при евакуації.
 
Від початку повномасштабної війни Фонд Ріната Ахметова вже передав для жителів України більше 600 тисяч одиниць медикаментів, понад 60 тисяч гемоконтейнерів і більше 185 тисяч продуктових наборів. Зазначимо, що з 24 лютого 2022 року гуманітарна допомога від Ріната Ахметова охопила 2,5 мільйони людей. Більше 1 мільйону з них було охоплено допомогою Фонду, решта — бізнесами SCM.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів». За 16 років роботи Фонд допоміг вижити 8 мільйонам осіб.
 
Інформація про дослідження:
 
Вибірка складає 1528 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для населення віком 18 років і старше за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. Максимальна теоретична похибка не перевищує 2,5%. Опитування проводилося 2-8 травня 2022 року.
 
Більш детальну інформацію про результати соціологічного опитування ви може дізнатися за посиланням.