Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

600 дітей із Донбасу відпочили на морі завдяки Штабу Ахметова

23.08.2015

Цього літа 600 дітей із Донбасу змогли оздоровитися в бердянському таборі «Факел». Серед них були як діти, котрі проживають на не підконтрольній Україні території, так і діти-переселенці. Відпочинок організував Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

Вчора, 22 серпня, у таборі завершилася остання зміна. Відпочилі й оздоровленні діти роз’їхалися додому. Із собою вони забрали гарний настрій і приємні спогади. Але найважливіше те, що діти змогли на час відволіктися й забути про свої переживання та страхи, викликані війною в рідному краї.

«Навіть особливої надії не було оздоровити цього року дитину, але завдяки штабу Ахметова вдалося, донька дуже рада, — розповідає донеччанка Наталія Холмогорцева. — Коли ми приїхали з Донецька до Бердянська, нас запитали: «Важка дорога була?». На що ми відповіли, що їхали з дуже приємними почуттями, їхали в табір. Завдяки цьому ми все подолали».

У таборі діти знайшли нових друзів і розширили коло спілкування. Із дітьми працювали професійні педагоги й вожаті, а ще психологи Гуманітарного штабу. Також для дітей було організовано активне й різноманітне дозвілля: відпочинок на пляжі, майстер-класи та спортивні гуртки, дискотеки, ігри, екскурсія в місто, морська екскурсія на «піратському» кораблі. Діти самостійно вибирали, який вид розваг їм приємніший і цікавіший.

Нагадаємо, оздоровлення дітей у таборі «Факел» проходить у межах програми Штабу Ахметова «Мирне літо — дітям Донбасу», завдяки якій відпочинуть 2800 дітей. З них 600 дітей уже оздоровилися в самому таборі, ще 2200 осіб, які не можуть перетнути лінію дотику й виїхати на мирні території, відвідають дитячі літні центри в Донецьку, Єнакієвому, Комсомольському та Харцизьку. У літніх центрах зараз також проходить остання зміна.

Докладніше про відпочинок в таборі «Факел» і про дитячі літні центри