Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

6,5 мільйона наборів виживання жителям Донбасу видав Штаб Ріната Ахметова

18.02.2016

6,5 мільйона продуктових наборів видав Штаб Ріната Ахметова мирним жителям Донбасу. За час військового конфлікту гуманітарну допомогу видавали в 470 містах і селах Донецької та Луганської областей. Про це сьогодні під час прес-брифінгу в ІА «Українські новини» розповіла координатор Гуманітарного штабу Римма Філь.

«На сьогодні Штаб Ріната Ахметова видав 6,5 мільйона продуктових наборів. Наборів, які ми називаємо «наборами виживання». Ці продукти допомагають вижити людям, яких торкнулася війна. 80% одержувачів нашої допомоги – пенсіонери. Люди дуже похилого віку. Багато з них вже пережили одну війну, і тепер у свої похилі роки стали вже старими війни. Найстарішому нашому одержувачу Сахибу Мурсал-Огли Самедову 111 років. Він проживає в Тельманівському районі. На долю цієї людини випало багато різних поневірянь, і тепер у такому похилому віці, під час війни, він отримує продукти, які допомагають йому вижити», – розповіла Римма Філь.

За 1,5 року роботи Гуманітарного штабу вдалося вибудувати найефективнішу й масштабну систему доставляння допомоги мирному населенню Донбасу. Для формування продуктових наборів у логістичні центри Штабу в Донецьку й Маріуполі завезено 82,5 тисяч тонн продуктів. Для доставляння таких обсягів допомоги знадобилося 4130 фур. Щомісяця Штаб закуповує приблизно 4 тисячі тонн продуктів, будучи одним із найбільших закупників на українському ринку. Всю продукцію купують виключно в українських виробників.

«За цією цифрою в 6,5 мільйона – мільйони врятованих життів. І це не перебільшення. Без цих наборів виживання, найпростіших і необхідних продуктів, людям було б складно прожити. Наша допомога приходить туди, де вона необхідна. Особливо в «сірій зоні», де людей покинули напризволяще. Головний принцип роботи Штабу Ріната Ахметова – ми надаємо допомогу на обох територіях. Для нас однаково важливі й потрібні люди, які живуть на українській території, переселенці, і ті, хто залишився на не підконтрольній Україні території. Біда торкнулася всіх людей Донбасу. І наше завдання – допомагати тим, хто опинився в цій біді», – підкреслила Римма Філь.

До кінця лютого Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас ще 3 автоколони з продуктами для формування 50 тисяч наборів виживання. Мобільні бригади відвідають ще приблизно 15 населених пунктів у «сірій зоні» і віддалених селах у Донецькій області.