Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

5 основних правил отримання гуманітарної допомоги від Штабу Ахметова

06.04.2016

Незважаючи на те, що Штаб Ріната Ахметова доставляє гуманітарну допомогу на Донбас із серпня 2014 року, на гарячу лінію і далі надходять запитання про правила отримання продуктових наборів. Нижче ми публікуємо 5 головних правил отримання гуманітарної допомоги.

1. Гуманітарну допомогу отримують найбільш соціально незахищені мирні жителі Донбасу. Гуманітарний штаб затвердив чіткий перелік категорій одержувачів, яким надається така допомога. Ознайомитися з ним можна за посиланням.

2. Штаб Ріната Ахметова видає продуктові набори тільки на території Донецької та Луганської областей. На непідконтрольній Україні території допомогу можуть отримати місцеві жителі. На підконтрольній території – переселенці. У «сірій зоні» – місцеві жителі й переселенці.

3. Гуманітарну допомогу можна отримати у стаціонарних пунктах видавання або під час відвідування населеного пункту мобільними бригадами волонтерів. Якщо у вашому населеному пункті не відкрито стаціонарний пункт, стежте за графіком виїзду «мобільних» волонтерів на сайті Гуманітарного штабу.

4. Для того щоб отримати продуктові набори від Штабу Ахметова вперше, попередня реєстрація не потрібна. Вам необхідно лише прийти на пункт видавання, стаціонарний або мобільний, з повним пакетом оригіналів документів (копії не приймаються). Ознайомитися з переліком необхідних документів можна тут.

5. Продаж гуманітарної допомоги від Штабу суворо заборонено. На кожну одиницю продукту з гуманітарного набору наклеєно стикер «Не для продажу». У разі встановлення факту продажу благоотримувача буде заблоковано назавжди, він більше не отримає допомоги від Штабу.