Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

47 осіб отримали адресну допомогу на лікування від Штабу Ахметова з початку червня

12.06.2015

За період 1–12 червня 2015 року, у межах програми «Адресна допомога» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова виділив кошти на лікування ще 47 жителів Донбасу. Загальна сума допомоги склала 345 000 гривень.

Медикаменти від Штабу Ахметова для лікування й термінових операцій отримали, зокрема, і 27 дітей віком від 7 місяців до 18 років. Маленьким жителям Донецької та Луганської областей надано підтримку в лікуванні онкологічних захворювань, ДЦП, аутизму, епілепсії, бронхіальної астми, гідроцефалії, множинних переломів, важких хвороб очей.

Крім цього, медикаментозну допомогу надано 20 дорослим мирним жителям Донбасу, які перебувають з обох боків лінії зіткнення й мають важкі хронічні захворювання. Їм, відповідно до заявок, фахівці програми «Адресна допомога» передали необхідні препарати та технічні засоби реабілітації.

Штаб Ріната Ахметова виділив кошти на лікування 3 мирних жителів Донецької області, які дістали поранення внаслідок бойових дій. 33-річний житель Авдіївки з контузією важкого ступеня та пораненнями очей отримав препарати та витратні матеріали для термінової операції. 2-річному Захару з Горлівки доставили медикаменти для реабілітації після осколкового поранення.

Також понад 6 місяців Гуманітарний штаб допомагає з лікуванням та реабілітацією 14-річному Сергію Дзебану, який унаслідок артобстрілу дістав множинні осколкові поранення й перелом стегнової кістки зі зміщенням.

«Я дуже вдячна Рінату Ахметову і Штабу. Ця допомога синові — безцінна. У мене не було коштів купити ліки. Всі фінансові запаси витратили в перші дні нашого із сином лікування. Нам і так було дуже важко, але коли твоя дитина стає випадковим потерпілим у цій війні — земля тікає з-під ніг. Величезне спасибі за вашу небайдужість», — розповідає Валентина, мама постраждалого Сергія.

Хлопчик переніс кілька операцій із видалення осколків і імплантації суглобових пластин. Зараз він проходить реабілітацію в одній із донецьких лікарень. На початку червня волонтери Штабу доставили Сергійкові чергову партію необхідних медикаментів.

За час роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова адресну медичну допомогу було надано понад 4 500 дорослих і дітей із Донецької та Луганської областей.

Свої заявки на адресну медичну допомогу можна залишити на гарячій лінію Гуманітарного штабу (0800 509 001) та електронній адресі [email protected]. Зверніть увагу: допомогу надають лише за наявності медичної довідки.

Докладніше про те, хто може отримати допомогу на лікування від Гуманітарного штабу Ріната Ахметов, можна дізнатися тут.