Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

44 маленькі українці сподіваються на здорове життя завдяки Штабу Ріната Ахметова

12.06.2018

Сорок чотири маленьких українці отримали шанс на довге та здорове життя – за проектом Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Здорове серце» їм були проведені ендоваскулярні операції з усунення вад серця. Діти почуваються добре й перебувають вдома разом із батьками, а не в похмурих лікарняних стінах. Малотравматичність і висока ефективність ендоваскулярних операцій дали дітям змогу швидко відновитися й повернутися до повноцінного життя.

Проект Штабу «Здорове серце» стартував у лютому 2017 року й покликаний рятувати малюків, що з’явилися на світ із діагнозом «вада серця». А таких в Україні щорічно народжується приблизно 4500 осіб. Приблизно половині дітей можна допомогти забути про страшний діагноз, встановивши в маленькі серця оклюдери, які закривають отвір у серцевій перегородці. У здорових дітей він затягується сам, а ось деяким потрібна допомога лікаря.

Одна з тих, хто отримав допомогу за проектом Гуманітарного штабу «Здорове серце», – однорічна Соломія з Харківської області. У її мами Ольги проблеми зі здоров’ям, тому під час вагітності їй довелося приймати таблетки. Лікарі спостерігали за мамою й маленькою, а після народження з’ясувалося, що в дитини відкрита артеріальна протока. Встановити оклюдер дочці мамі-одиначці, яка до того ж сама постійно приймає ліки, не давали можливості доходи. Тоді вона звернулася по допомогу в Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

Операція зі встановлення оклюдера для Соломії в Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова пройшла успішно. За що мама вдячна Штабу: «Велике спасибі, що врятували мою доньку! Я пам’ятатиму про це все своє життя».

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує допомагати дітям із вадами серця. За проектом «Здорове серце» допомогу можуть отримати діти до 18 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях. Проект передбачає забезпечення проведення операцій на серці дітей із діагнозами: відкрита артеріальна протока, дефект міжпередсердної та міжшлуночкової перегородки.

Щоб отримати допомогу, потрібно:

• Зателефонувати на гарячу лінію 0–800–509–001 та залишити заявку.

• Відповісти на дзвінок працівника Штабу, уточнити, які документи потрібно надати.

• Підготувати потрібний пакет документів.

• Мати можливість приїхати до Києва для проведення операції.