Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

400 тисяч продуктових наборів доставить Штаб Ахметова у травні

26.04.2016

У травні 2016 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити 400 тисяч продуктових наборів для жителів найбільш соціально незахищених категорій Донбасу. Про це під час онлайн-конференції в «Сьогодні-Мультимедіа» розповіла координатор Штабу Римма Філь.

«Попри вихідні дні на початку травня, Гуманітарний Штаб працюватиме в оперативному режимі доставляння допомоги. Протягом місяця заплановано відправити в логістичні центри в Донецьку й Маріуполі 10 автоколон із 4,5 тисячами тонн продуктів. З цієї кількості будуть сформовані 365 тисяч дорослих продуктових наборів і 29 тисяч наборів для малюків до 35 місяців», – повідомила Римма Філь.

Крім поповнення запасу наборів у стаціонарних пунктах Штабу планові виїзди автоколон забезпечать роботу мобільних бригад. Виїзди заплановано в понад 80 населених пунктів у «сірій зоні» й на непідконтрольній території Донецької області. Це Амвросіївський, Тельманівський, Волноваський, Ясинуватський і Бахмутський райони Донецької області, де допомогу зможуть отримати приблизно 10 тисяч осіб.

Графік виїздів мобільних бригад на травень із переліком дат і населених пунктів, у які заплановано доставляння, буде опубліковано на сайті Штабу найближчим часом.

Всього за час роботи мобільні бригади видали понад 127 тисяч продуктових наборів. Станом на 26 квітня Штаб Ріната Ахметова видав 7 млн 901 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.