Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

40 дітей, які втратили батьків через війну, отримали допомогу від клієнтів компанії «Паралель»

30.11.2015

Компанія «Паралель» підбила підсумки благодійного проекту «1 копійка з літра бензину в допомогу дітям». Акція проходила упродовж місяця на всіх АЗС мережі «Паралель». У ній взяли участь роздрібні клієнти компанії, які відгукнулися на ініціативу зі збирання коштів для допомоги дітям, які повністю або частково осиротіли внаслідок бойових дій на Донбасі.

Зібрані кошти в розмірі понад 59 тис. грн було розподілено Запорізькою обласною організацією Товариства Червоного Хреста України. Всього охоплено 40 дітей, які проживають у Запоріжжі, Токмаку, Василівці й інших населених пунктах області.

Рік тому в сім’ю Стасюків зі смт Балабине прийшло горе — коханий чоловік і батько Олег Степанович загинув від осколкового поранення під Артемівськом (Донецька область). Без годувальника залишилися дві дочки Аня й Катя. У місті Дніпрорудне завжди пам’ятатимуть загиблого Руслана Кушова, який одним із перших пішов на фронт добровольцем. Його дочка, 17-річна Марина, вирішила отримані від акції «Паралелі» кошти порівну розділити зі своєю бабусею Юлією Володимирівною, яка після смерті сина стала волонтером.

За словами Костянтина Силіна, голови Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, в області сьогодні налічується 109 сімей, у яких є загиблі на Донбасі. Костянтин Олексійович також зазначив, що це вже не перша благодійна акція «Паралелі», яка проводиться у співпраці з Червоним Хрестом. Так, цього року компанія виділяла паливо для доставляння продуктів харчування і предметів гігієни нужденним, проводила акцію зі збирання іграшок для дітей із кризових сімей.

«За кожним із цих дітей стоїть зламана доля і велика трагедія. Вони втратили не тільки любов найближчих і найважливіших у їхньому житті людей, але й захищеність, матеріальну підтримку. Тому ці діти, як ніхто, потребує турботи, — зазначила Олена Хилієнко, генеральний директор компанії «Паралель». — Ми вдячні всім автомобілістам, які взяли участь у збиранні коштів для дітей-сиріт. Найголовнішим результатом цієї благодійної акції стануть для нас щирі усмішки цих дітей».

ДЖЕРЕЛО