Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

38 тисяч ветеранів-фронтовиків отримають подарунки від Ріната Ахметова

30.04.2015

За дорученням Ріната Ахметова Гуманітарний штаб привітає ветеранів Великої Вітчизняної Війни з Днем перемоги і вручить подарунки в 65 містах і районах Донецької та Луганської областей. Про це розповіла на сьогоднішній прес-конференції в ІА «Українські новини» координатор Штабу Римма Філь.

«Важлива місія, яку завжди виконуватиме Гуманітарний штаб — це допомога та привітання нашим ветеранам. Наближається 9 травня, День Великої Перемоги, і ми знаємо, наскільки шанобливо ставиться Рінат Ахметов до ветеранів. 70 років тому ці люди принесли в наш дім Перемогу! І зараз за дорученням Ріната Ахметова Штаб підготував святкові подарунки для наших героїв — ветеранів Великої Вітчизняної Війни. А саме тим, хто має статус учасника бойових дій, інваліда війни, і яким виповнилося 83 роки й більше», — сказала Римма Філь.

За словами координатора Штабу, 38 тисяч людей у Донецькій і Луганській областях зможуть отримати ці набори. Їх видаватимуть у пунктах видавання продуктових наборів Гуманітарного штабу і в містах зони АТО, на лінії зіткнення, і в населених пунктах, підконтрольних Україні. У містах, де Гуманітарний штаб зміг організувати адресне доставляння — Донецьк, Макіївка, Харцизьк, Шахтарськ, Сніжне, Торез — подарунковий набір ветерану привезуть додому разом із продуктовим.

Для отримання набору потрібно буде надати паспорт і посвідчення ветерана, довідку про реєстрацію переселенця (у містах, підконтрольних Україні). Подарунок зможе отримати також родич, пред’явивши свій паспорт та оригінали документів ветерана. Із 6 травня розпочнеться видавання наборів у Донецьку та інших містах за лінією зіткнення, з 11 травня — у містах, підконтрольних Україні.

До подарункового набору входить коробка цукерок, бісквітний рулет, чорний чай, гігієнічний набір (шампунь, мило туалетне й мило господарське), чайна чашка й листівка зі щирими словами подяки від Ріната Ахметова, адресованими кожному ветерану: «Низький уклін Вам, дорогі ветерани! Ви — наша слава й наша гордість. Міцного-міцного здоров’я вам. Миру нашій землі! Із глибокою повагою, Рінат Ахметов».

«Гуманітарний штаб приєднується до тих побажань, які пролунали для наших земляків-ветеранів від імені Ріната Ахметова, і дуже сподівається на МИР зараз на нашій спільній землі», — на закінчення прес-конференції сказала Римма Філь.

Перелік міст, у яких ветерани отримають подарунки:

Підконтрольні території

Донецька область: Маріуполь, Авдіївка, Святогірськ, Слов’янськ (Миколаївка, Святогірськ), Миронівський, Красний Лиман, Артемівський р-н, Артемівськ, Волноваський р-н (Волноваха), Костянтинівка, Костянтинівський р-н, Краматорськ, Дружківка, Красноармійський р-н, Красноармійськ, Дзержинськ, смт Новгородське, Мар’їнський р-н, Курахове, Світлодарськ, Вугледар, Селидове, Першотравневий р-н, Добропілля, Новогродівка, Великоновосілківський р-н, Володарський р-н, Димитров, Олександрівський р-н, Добропільський р-н.

Луганська область: Сєвєродонецьк, Старобільський р-н, Станично-Луганський р-н, Попаснянський р-н (зокрема, м. Попасна), Кремінський р-н, Новоайдарський р-н (Щастя), Рубіжне, Лисичанськ, Троїцький р-н, Міловський р-н, Марківський р-н, Біловодський р-н, Білокуракинський р-н, Сватівський р-н.

Непідконтрольні території

Донецька область: Донецьк, Макіївка, Ясинувата, Харцизьк, Шахтарськ, Єнакієве, Моспине, Горлівка, Іловайськ, Зугрес, Кіровське, Жданівка, Докучаєвськ, Комсомольське (Старобешівський район), Торез.

Луганська область: Краснодон, Свердловськ, Ровеньки.