Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

373 сім’ї в Новогродівці отримали вугілля від Штабу Ріната Ахметова

02.12.2016

Сьогодні, 2 грудня, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова завершив видавання вугілля жителям Новогродівки. 373 сім’ї отримали безплатне паливо для обігріву своїх будинків у зимовий період. Допомога призначена пенсіонерам та інвалідам шахти «Новогродівська № 2», а також малозабезпеченим і багатодітним сім’ям міста.

«Третій рік поспіль колишні шахтарі через зміни в законодавстві не отримують безплатно вугілля. А в місті немає газу та центрального опалення. Люди опинилися в тяжкому становищі і звернулися по допомогу. Рінат Ахметов прийняв рішення надати адресну допомогу не тільки пенсіонерам шахти, а й малозабезпеченим жителям Новогродівки. На кожну сім’ю було виділено по 2,95 тонни вугілля. Упродовж місяця Гуманітарний штаб доставив паливо всім адресатам», – розповів Андрій Хворостянко, менеджер програм і проектів Штабу Ахметова.

Родині пенсіонерки Марії Коваль до цього доводилося опалювати будинок сміттям і ганчірками. «Боялися, що не перезимуємо. Ламали хмиз, все йшло в хід. Я й не мріяла, що в мене буде вугілля цієї зими. Але Рінат Леонідович допоміг нам. Спасибі йому величезне», – подякувала Марія.

«Вугілля чудове, горить добре. Чисте, без породи. Таке високоякісне паливо ми бачимо вперше. Велике спасибі Рінату Ахметову за допомогу. За те, що він приділяє нам увагу, не забуває своїх земляків», – сказала Тетяна Федорова, мешканка міста.

Обсяг гуманітарної допомоги від Штабу Ріната Ахметова в Новогродівці склав 1 100 тонн вугілля.