Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

33 важкохворі жителі Донбасу отримають медикаменти від Штабу Ахметова цього тижня

27.05.2015

Упродовж тижня, 25–29 травня 2015 року, фахівці програми «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставлять медикаменти для лікування й термінових операцій 33 мирним жителям Донбасу в зоні АТО. Рішення про виділення коштів на медичну допомогу було ухвалено на черговій Експертній раді Штабу.

Медикаменти від Штабу Ахметова з понеділка почала отримувати 21 дитина віком від 2 тижнів до 17 років. Маленьким жителям Донецької та Луганської областей необхідне термінове лікування ДЦП, епілепсії, гідроцефалії, інсульту, раку крові та інших важких захворювань. Також Штаб надає допомогу в лікуванні новонародженої дівчинки з Донецька з порушенням розвитку дихальної системи.

Крім цього, медикаментозну підтримку операцій і термінового лікування надають 12 дорослим мирним жителям Донецької та Луганської областей із важкими хронічними захворюваннями. Їм, відповідно до заявок, фахівці Штабу передали необхідні препарати та технічні засоби реабілітації.

Також Штаб виділив кошти на лікування двох жителів Донецької області, які дістали поранення внаслідок бойових дій: 11-річний житель Авдіївки і 61-річна жінка з Краматорська зараз проходять реабілітацію в зоні АТО.

Нагадаємо, експертна рада Гуманітарного штабу Ріната Ахметова щотижня ухвалює рішення про виділення фінансової допомоги на термінове лікування та придбання медикаментів для мирних жителів Донецької й Луганської областей, а також тимчасових переселенців.

За час роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова адресну медичну допомогу було надано понад 4 000 дорослих і дітей із Донецької та Луганської областей.

Свої заявки на адресну медичну допомогу можна залишити на гарячу лінію Гуманітарного штабу (0800 509 001) та електронну адресу [email protected]. Зверніть увагу: допомогу надають лише за наявності медичної довідки.

Докладніше про те, хто може отримати допомогу на лікування від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, за посиланням.