Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

300-а автоколона з гуманітарною допомогою Штабу Ріната Ахметова прибула до Маріуполя

10.04.2017

Сьогодні, 10 квітня 2017 року, до Маріуполя прибула 300-а автоколона Гуманітарного штабу Ріната Ахметова з продуктами для жителів «сірої зони» та населених пунктів на лінії вогню.

11 фур із 220 тоннами продуктів було відправлено з розподільчого центру Штабу в Дніпрі й доставлено в Маріуполь. З неї волонтери сформують приблизно 30 тисяч дорослих та дитячих наборів виживання.

«Уже завтра наші волонтери почнуть формувати набори виживання й розвозити їх у селища «сірої зони». У прифронтових населених пунктах зберігається гостра потреба в допомозі, люди змушені виживати під обстрілами, без продуктів і засобів до існування. У квітні допомогу від Штабу отримають приблизно 30 тисяч осіб із найбільш соціально незахищених категорій, – розповідає Наталя Баришпольська, керівник напряму «Гуманітарна допомога». – За 2,5 роки роботи Штабу наші фури перевезли 130 тисяч тонн продуктів. Це кількість помістилося б у 520 літаків «Мрія» (найбільший вантажний літак у світі). Ця допомога допомогла вижити сотням тисяч людей з обох боків лінії зіткнення».

Гуманітарний вантаж має всі необхідні супровідні документи, що підтверджують якість продукції.

«Перед завантаженням у фури вся продукція проходить контроль якості: на цілісність пакування, терміни придатності, наявність сертифікатів якості та протоколів із лабораторії. Кожне найменування продукту завантажується в окрему фуру. Це дозволяє оперативно сформувати вантаж і не затримувати його на складі. За весь час роботи Штаб відправив на Донбас більш ніж 6,5 тисяч фур із продуктами, які пройшли п’ятиетапну перевірку якості і відповідають усім необхідним нормам», – розповів Юрій Крутько, керівник відділу перевірки якості Гуманітарного штабу.

Станом на 10 квітня 2017 року, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 11 млн 725 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення. Штаб Ріната Ахметова – найбільша гуманітарна місія в Україні. Допомога Штабу врятувала понад 1 млн осіб.