Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

30 тисяч історій про війну вже зібрав Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Чому важливо розповісти вашу?

04.08.2022

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова з 2014 року збирає, зберігає та ділиться історіями про життя під час війни. Наразі архів Музею вже налічує 30 тисяч історій з перших вуст. Це наймасштабнійший у світі архів історій мирних людей, які стали жертвами або свідками війни. Збір історій триває!

Першочергова Мета Музею – стати достовірним джерелом інформації про життя під час війни, зберегти пам'ять про події минулого й сьогодення заради кращого майбутнього України. 

Проте Музей має ще одне важливе покликання: це унікальний психотерапевтичний проєкт, що сприяє психологічному благополуччю та ментальному здоров'ю мешканців України, які пережили війну на рідній землі. 

Розповідь історій має певний зцілюючий ефект. Він полягає у тому, що у процесі відвертої розмови людина має змогу розділити власний біль, а також дізнатися через портал Музею історії тих, хто має схожі почуття та досвід. Розповідь про пережите – це частина психотерапевтичної роботи з травмою, яка дійсно дає результат: людині стає легше. 

Робітники та волонтери Фонду продовжують спілкуватися з людьми та записувати їхні історії. Тож долучайтеся та розкажіть свою, адже це може допомогти вам та іншим людям!

Кожна історія важлива! Поділитися своєю можна так:

- напишіть вашу історію на власній Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних #розкажіть_свою_історію та запросіть друзів долучитися;
- скористайтеся чат-ботом @civilvoicesmuseum_bot у Telegram;
- відвідайте портал Музею та натисніть «Розповісти історію» праворуч зверху;
- зателефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001.