Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

3 бригади енергетиків ДТЕК знову очікують «зелений коридор» для відновлення ліній в Авдіївці

03.02.2017

3 лютого енергетики ДТЕК знову і знову роблять спроби відновити електропостачання Авдіївки, Авдіївського коксохіму й Донецької фільтрувальної станції. Сьогодні 3 бригади ДТЕК – 29 осіб – узялися до відновних робіт, проте були змушені зупинитися через загрозу обстрілу.

О 7:50 бригади отримали «зелений коридор» і виїхали до місця робіт на одній із пошкоджених високовольтних ліній електропередачі з боку міста Авдіївка. Енергетики рухалися разом із саперами ЗСУ, моніторинговою групою ОБСЄ. О 8:20 від військових надійшло повідомлення про необхідність припинення просування через ризик відновлення обстрілів. Бригади енергетиків змушені були повернутися на місце дислокації.

«Щодня, енергетики ДТЕК, ризикуючи життям, виходять на роботу, щоб повернути світло в знеструмлену Авдіївку і прилеглі села. 3 бригади енергетиків-високовольтників знову і знову роблять спроби під час коротких «зелених коридорів» відновити лінії електропередачі. Рінат Ахметов поставив завдання ДТЕК, Метінвест, Гуманітарному штабу зробити все можливе, але не допустити гуманітарної катастрофи в районі Авдіївки», – сказав директор із дистрибуції електроенергії ДТЕК Енерго Ігор Маслов.

Довідка:

З 30 січня після повного знеструмлення Авдіївки бригади енергетиків ДТЕК живуть у режимі цілодобового чергування й постійної готовності виїжджати до місця пошкодження й ремонтувати лінії.

1 лютого, отримавши довгоочікуваний «зелений коридор», бригада енергетиків вже перебувала на місці пошкодження і виконувала відновлювальні роботи, але раптово почався обстріл. Енергетики припинили роботи.

2 лютого «режим тиші» також не дотримувався. Бригада виїхала для відновлення, але знову була змушена повернутися через початок обстрілу.

ДЖЕРЕЛО