Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

290 дітей із Донбасу приїхали відпочивати в літні табори

01.08.2016

Сьогодні, 1 серпня, для дітей із Донбасу відкрилися перші зміни в дитячих оздоровчих таборах «Альбатрос» і «Сонячний». Тут діти зможуть відпочити й набратися сил, а також трохи відволіктися від переживань військового часу.

Відпочинок для дітей організовано у межах програми Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Мирне літо – дітям Донбасу – 2016», завдяки якій зможуть оздоровитися діти віком від 8 до 14 років, які проживають на непідконтрольній території і в «сірій зоні» Донецької області.

Табір «Альбатрос» розташований на березі Азовського моря, «Сонячний» – у цілющих лісах Святогірська. У ці табори приїжджають відпочити й оздоровитися діти з усієї України, а отже, діти з Донбасу зможуть розширити коло спілкування і знайти нових друзів. З дітьми працюватимуть професійні педагоги і вожаті, а також 2 команди психологів. Крім масштабної розважальної програми, на дітей чекають заняття та консультації з фахівцями Штабу, спрямовані на стабілізацію та поліпшення психоемоційного стану, зниження тривожності, розвиток навичок комунікації.

«Допомога дітям завжди була у фокусі уваги Ріната Ахметова, тому для «дітей війни» Штаб другий рік поспіль організовує літній відпочинок. На першу зміну, з 1 до 14 серпня включно, у два табори заїхали 290 дітей із Донбасу. Ми хвилювалися, чи зможуть усі вони вчасно дістатися, адже дві третини заявок надійшли з населених пунктів на непідконтрольній території. На щастя, незважаючи на труднощі в перетині лінії зіткнення, практично всі приїхали до відкриття зміни. Ще кілька людей мають доїхати до кінця дня, – розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. – Діти дуже раді цій подорожі. На них чекає цікава й захоплива програма. І ми сподіваємося, що перебування в таборі подарує діткам гарний настрій і позитивні емоції».

Також вона повідомила, що в межах програми «Мирне літо – дітям Донбасу – 2016» у таборі «Альбатрос» з 15 до 28 серпня буде працювати друга зміна. Всього за час реалізації програми в літніх таборах зможуть оздоровитися приблизно 500 дітей.