Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

26 000 дитячих наборів роздав Гуманітарний Штаб у січні цього року

02.02.2015

За січень 2015 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова роздав 25 927 дитячих наборів для сімей із дітьми від 0 до 2-х років, які проживають як у зоні проведення АТО, так і на підконтрольних українській влади територіях, і в містах на лінії вогню.

 

Набори від Штабу отримали діти, які проживають у Донецьку, Макіївці, Горлівці, Єнакієвому, Шахтарську, Харцизьку, Ясинуватій, Зугресі, Іловайську, Моспиному, Докучаєвську, Старобешевому, Сніжному, Комсомольську, Миронівському, Маріуполі, Святогірську, Кіровському, Кураховому, Торезі, Жданівці та Амвросіївському районі Донецької області, а також у Ровеньках, Краснодоні, Сєвєродонецьку Луганської області.

Дитячі набори від Гуманітарного штабу діляться на дві категорії, і мають різний склад, у зв’язку з віковими потребами:

від 0 до 1 року (дитячі суміші, каші, овочеві і фруктові пюре, манна крупа, памперси).
від 1 до 2 років (дитячі каші, овочеві та фруктові пюре, манна крупа, вівсяні пластівці).

На територіях, підконтрольних українській владі, дитячі набори можуть отримати діти до 2-х років, які є переселенцями із зони АТО, і зареєстровані в установленому порядку, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти, які виховуються матерями-одинаками, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти, що виховуються батьком чи матір’ю із I і II групою інвалідності, діти до 2-х років батьків-переселенців, які опинилися у складних життєвих обставинах.

У зоні проведення АТО і в містах на лінії вогню, дитячі набори від Штабу Ахметова видають усім дітям від 0 до 2-х років, незалежно від наявності пільгової категорій.

Дитячі набори видаються 1 раз на місяць на 1 дитину.

Всього за час роботи Гуманітарного штабу роздали 104 349 дитячих наборів (зокрема, понад 65 000 наборів у межах проекту «Допоможемо дітям»). Ця гуманітарна допомога призначена для сімей із дітками віком від 0 до 2-х років, які проживають у Донецькій і Луганській областях у зоні АТО, і на територіях, підконтрольних українській владі.