Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

25 тисяч наборів виживання від Штабу Ахметова доставлено на «Донбас Арену»

12.08.2015

Увечері, 12 серпня, до Донецька прибула п’ята з початку серпня автоколона Штабу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів Донбасу, які залишаються на не підконтрольній українській владі території.

17 фур доставили в логістичний центр на стадіоні «Донбас Арена» 340 тонн продовольства. Найближчим часом волонтери ФК «Шахтар» розвантажать продукти, наклеять на кожну одиницю спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу». За підсумками постачання буде сформовано 25 тисяч дорослих наборів виживання для мирних жителів пільгових категорій — старих, багатодітних та прийомних сімей, інвалідів та інших.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд ця автоколона пройшла з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також є наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами можна ознайомитися за  посиланням.

До кінця серпня Штаб планує відправити на Донбас 2 гуманітарні рейси, і за підсумками постачання в логістичних центрах Донецька й Маріуполя, сформувати 420 тисяч дорослих і 39 тисяч дитячих наборів виживання для мирних жителів Донбасу з обох боків лінії зіткнення.

Сьогодні, 12 серпня 2015 року Гуманітарний штаб видав 4-мільйонний набір виживання. Цю допомогу за 1 рік роботи Штабу отримали жителі Донецької та Луганської областей і вимушені переселенці. Докладніше про те, який обсяг допомоги доставив Штаб на Донбас за рік військового конфлікту, і хто її одержувачі, дивіться за  посиланням.