Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом

24.03.2019

Щороку 24 березня у світі відзначається День боротьби з туберкульозом. Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, це захворювання досі є однією з 10 провідних причин смерті у світі. Щодня в різних куточках планети від нього помирає приблизно 4500 людей.

У нашій країні захворюваність на туберкульоз ледь не досягла масштабів епідемії. Фонд Ріната Ахметова одним із перших відреагував на проблему, для боротьби з якою у 2008–2013 роках була реалізована масштабна програма «Зупинимо туберкульоз в Україні». Завдяки програмі понад 35 тисяч пацієнтів пройшли обстеження на обладнанні, закупленому Фондом. Так, у Донецькій області захворюваність серед вперше виявлених хворих на туберкульоз знизилася на 28%, а смертність від туберкульозу – на 44,8%.

Крім того, у рамках програми було розпочато інформаційну кампанію, яка закликала українців змінити ставлення до свого здоров’я та здоров’я своїх близьких.

«Не грайте з власним здоров’ям. Кашель, який триває понад три тижні, – це основна ознака туберкульозу. Не намагайтеся лікувати туберкульоз самостійно. Зверніться до лікаря. Туберкульоз виліковний, якщо ви вчасно довірите своє здоров’я професіоналам», – закликає соціальний ролик Фонду Ріната Ахметова.

Пропонуємо і вам приділити півхвилини на перегляд ролика. Можливо, він допоможе врятувати ваше життя або здоров’я.