Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

229 фур із продуктами у квітні відправив Штаб Ахметова

26.04.2016

229 фур із 402 тисячами продуктових наборів для мирних жителів Донбасу відправив Штаб Ріната Ахметова, повністю виконавши план доставляння допомоги у квітні. Про це під час онлайн-конференції у прес-центрі «Сегодня Мультимедиа» розповіла координатор Штабу Римма Філь.

Протягом місяця 14 автоколон Штабу Ахметова з гуманітарною допомогою доставили на Донбас 4 тисячі 180 тонн продуктів. З них було сформовано 365 тисяч дорослих і 37 тисяч дитячих продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення. Допомога призначена найбільш незахищеним категоріям мирних жителів – пенсіонерам, інвалідам, багатодітним сім’ям, батькам-одинакам, дітям-сиротам, малозабезпеченим сім’ям.

«Квітень був складним місяцем. На гарячу лінію Штабу надходило багато дзвінків від пенсіонерів у зв’язку з активізацією бойових дій навколо Ясинуватої і Авдіївки. Люди переживали, чи зможуть отримати продуктові набори. Але «мобільні» бригади привезли набори в усі заявлені населені пункти, розуміючи, як сильно люди потребують цієї допомоги», – розповіла Римма Філь.

У квітні мобільні бригади волонтерів відвідали 70 населених пунктів у Донецькій області. Це села «сірої зони», віддалені райони на непідконтрольній території й міста області, де проживає велика кількість переселенців. Місцеві жителі й переселенці пільгових категорій отримали 12 тисяч наборів виживання.

«Штаб Ріната Ахметова продовжує надавати допомогу на Донбасі. Сьогодні мобільні бригади волонтерів Штабу працюють у Маріуполі, де проживає велика кількість переселенців. Тут заплановано видати 1800 наборів виживання. Отримати допомогу можна до 28 квітня включно», – уточнила Римма Філь.

Станом на 26 квітня 2016 року Штаб Ріната Ахметова видав 7 млн 901 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.