Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«200 швидких для України»: машина від Фонду Ріната Ахметова допомагає медикам Ізюму рятувати життя людей

21.04.2020

Екіпажі Ізюмського відділення екстреної медицини катастроф постійно б'ють рекорди: долають за зміну понад 600 кілометрів, заради допомоги пацієнту іноді проїжджають в одну сторону 120 кілометрів. І так кожен день допомагають жителям Ізюму та ще трьох віддалених районів. Мчать розбитими дорогами, по розмитих ґрунтовках.

– Спізнюватися не можна. Іноді одна хвилина може врятувати людині життя, – каже водій швидкої Андрій Шопін. Довгий час йому доводилося керувати старим спецавтомобілем, який міг зламатися в будь-яку хвилину. Але нещодавно медики Ізюму стали учасниками проєкту «200 швидких для України» Фонду Ріната Ахметова і отримали суперсучасний автомобіль типу В. Водій зазначив, що машина дуже комфортна:

 – Характеристики чудові: м’яка, легка в управленні. Хворим подобається. Дякуємо Фонду Ріната Ахметова за допомогу  усім українцям и нам. Це для нас дуже важливо та дуже цінно.

Машина оснащена сучасним обладнанням європейського зразка. За словами фельдшера Тетяни Довгопол,  зокрема дуже важливі кисневі балони. Зараз, в розпал епідемії коронавірусу, це обладнання є дуже цінним.

– Ми дуже раді цьому автомобілю та вдячні Фонду Ріната Ахметова. Ця машина вже дуже багато проїхала, у неї дуже було дуже багато викликів. Тепер ми можемо дістатися до пацієнтів набагато швидше, – каже Володимир Матляк, завідувач Ізюмського відділення екстреної медицини катастроф.

 

Проєкт «200 швидких для України» був реалізований з ініціативи Президента Володимира Зеленського та особистим рішенням Засновника Фонду Ріната Ахметова. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.

Медики України отримали 64 позашляховика, 22 неонатальних автомобіля та 114 «реанімацій на колесах». Сьогодні багато з цих машин задіяні в боротьбі з епідемією по всій країні.