Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

200 дітей із Донбасу приїхали на відпочинок у Святогірськ

13.07.2017

Для дітей із Донбасу у Святогірську відкрилася перша зміна дитячого оздоровчого табору «Сонячний». Більшість із дітей, які прибули до табору, живуть на непідконтрольній території і в «сірій зоні». Можливість відпочити вони отримали завдяки проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

«Уже третій рік поспіль Штаб Ріната Ахметова організовує літнє оздоровлення для дітей із Донбасу. На першу зміну, з 9 до 22 липня, у табір у Святогірську заїхали 200 дітей. Ці діти як ніхто знають усі жахи війни. Допомогти їм оздоровитися, відпочити від важкої ситуації, подолати психологічні проблеми і страхи – наше головне завдання», – розповів на відкритті зміни Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

На дітей чекає масштабна оздоровча програма, поряд із різноманітними ігровими активностями для дітей передбачені заняття та консультації з психологами, які пройшли навчання за курсом «Травма війни». Фахівці будуть проводити заняття, спрямовані на стабілізацію й поліпшення психоемоційного стану дитини, зниження тривожності, розвиток навичок комунікації.

«Дітки з Донецька, Макіївки, Горлівки проїжджають дуже багато блокпостів. Дехто приїжджає навіть заздалегідь, щоб вчасно приїхати на зміну. Спасибі Штабу Ріната Ахметова, який забезпечив їх путівками в наш табір. Два тижні вони в нас будуть разом дружити, разом відпочивати, харчуватися в нас у їдальні по 5 разів на день. Спасибі психологам, які працюють із ними. Цим діткам дуже важко. Відпочинок для них просто необхідний. Протягом 2 тижнів вони відходять від усіх проблем, налаштовуються на інший лад, забувають про все погане, що відбувається. І більше вони приділяють увагу розвагам, відпочинку, оздоровленню», – розповіла директор табору «Сонячний» Наталя Литвинова.

У межах проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» заплановано три зміни, які триватимуть до 21 серпня 2017 року. У програмі відпочинку беруть участь діти віком від 8 до 14 років, які проживають у зонах воєнного конфлікту, насамперед, на непідконтрольній території й так званій «сірій зоні», а також діти-переселенці.