Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

16 дітей Донбасу отримали допомогу на лікування від Штабу Ахметова минулого тижня

22.06.2015

За період 1–12 червня 2015 року, у межах програми «Адресна допомога» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова виділив кошти на лікування ще 47 жителів Донбасу.

Медикаменти від Штабу Ахметова для лікування й термінових операцій отримали діти віком від 4–6 місяців до 14 років. Маленьким жителям Донецької та Луганської областей надано підтримку в лікуванні онкологічних хвороб, ДЦП, епілепсії, гідроцефалії, бронхіальної астми, множинних переломів, важких захворювань головного мозку.

Серед тих, кому надано допомогу, дві дівчинки, які проживають на лінії зіткнення. Одна з них — 5-річна Поліна з Мар’їнки. Гуманітарний штаб підтримує батьків Полінки в боротьбі за здоров’я доньки, повторно надавши допомогу. Дівчинка страждає частими сильними нападами епілепсії, які стали наслідком родової травми.

«Спасибі за доброту та допомогу Штабу Ріната Ахметова і всім, хто не відвертається. Співчуття й підтримку зараз складно знайти. Три роки ми боролися з хворобами Полі самостійно, ніколи нічого не просили. Самі купували ліки, оплачували реабілітацію в санаторіях Трускавця. Але зараз у нас немає можливості купувати дорогі дефіцитні препарати та технічні засоби реабілітації», — ділиться Марина, мама дівчинки.

Минулого тижня фахівці Штабу передали родині чергову партію медикаментів і спеціальний корсет.

Крім цього, медикаментозну допомогу надано 4 дорослим мирним жителям Донбасу, які страждають важкими хронічними захворювання й не мають фінансової можливості пройти лікування самостійно. Їм, відповідно до заявок, фахівці програми «Адресна допомога» передали необхідні препарати та технічні засоби реабілітації.

За час роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова адресну медичну допомогу було надано понад 4 500 дорослих і дітей із Донецької та Луганської областей.

Свої заявки на адресну медичну допомогу можна залишити на гарячій лінії Гуманітарного штабу (0800 509 001) та електронну адресу [email protected]. Зверніть увагу: допомогу надають лише за наявності медичної довідки.

Докладніше про те, хто може отримати допомогу на лікування від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, можна дізнатися за посиланням.