Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

15 років акції для дітей від Ріната Ахметова

18.12.2015

У 2015 році виповнюється 15 років системної ініціативи Ріната Ахметова, у межах якої надається допомога дітям. Особливу увагу приділяють дитячим будинкам, інтернатам, а також дитячим будинкам сімейного типу. Щороку, напередодні новорічних свят, діти отримують подарунки від Ріната Ахметова.

Цього року подарункові набори від Гуманітарного штабу отримають 10 тисяч, які перебувають в інтернатах та дитячих будинках з обох боків лінії зіткнення в Донецькій області. До акції приєдналися підприємства групи СКМ, які привітають не тільки дітей співробітників, але й підшефні установи. Всього 2015 року в межах акції «Рінат Ахметов — дітям!» подарунки отримають 210 тисяч дітей.

Вчора в Маріуполі подарунки від Штабу вже отримали 1172 дитини-сироти із 7 дитячих будинків сімейного типу та 7 інтернатів. В одному з них проживають 50 евакуйованих сиріт з інтернату міста Мар’їнка.

«Цього року в нас ювілейна акція. 15 років Рінат Ахметов системно допомагає дітям. Починалося все, коли Рінат Леонідович приїхав до своєї рідної школи, а потім — у кілька дитячих установ. А далі була велика багаторічна програма, коли Рінат Ахметов зі своїм другом Ігорем Крутим приїжджали в різні дитячі установи — інтернати, сімейні дитячі будинки. Привозили їм подарунки й гарний настрій. Це було душевне, емоційне спілкування. Так вийшло, що всі ці 15 років я приїжджала на цю акцію й бачила, наскільки це було важливо й потрібно й дітям, і гостям», — розповідає Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

З початком бойових дій на Донбасі, за дорученням Ріната Ахметова, Гуманітарний штаб особливу увагу приділяє дітям. Це продуктова, психологічна та адресна медична допомога. Діти, які дістали поранення, проходять лікування та реабілітацію за підтримки Штабу.

«У філософії Ріната Ахметова — дитина завжди на першому місці. І дуже важливо, щоб ці діти отримали допомогу й турботу. Останні 2 роки формат акції «Рінат Ахметов — дітям!» змінився, але суть залишилася колишньою. Спільними зусиллями Гуманітарного штабу і величезної родини СКМ ми продовжуємо підтримувати й дарувати частинку тепла дітям. Особливо тим, у життя яких прийшла війна», — підкреслила Римма Філь