Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

140 тисяч дітей отримають подарунки від Ріната Ахметова

19.12.2016

Напередодні Дня Святого Миколая та новорічних свят, у Маріуполі відбувся захід для вихованців школи-інтернату № 2, на якому діти отримали масу позитивних емоцій та подарунки. Свято організоване Фондом у межах щорічної акції «Рінат Ахметов – дітям!».

«Цьогоріч акції «Рінат Ахметов – дітям!» виповнюється 16 років. Сьогоднішнє свято – це подарунок Ріната Ахметова маленьким землякам. Для нього допомогу й підтримка дітей завжди залишаються в пріоритеті. У 2016 році новорічні подарунки від Ріната Ахметова отримають 5 746 дітей-сиріт з інтернатів та дитбудинків Донецької області. Святкові набори ще для 134 254 дітей від імені засновника Фонду передадуть підприємства групи СКМ. Загалом подарунки вирушать до 140 тисяч маленьких адресатів», – розповів Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Сувеніри, м’які іграшки, рюкзаки, а також індивідуальні набори косметичних і гігієнічних засобів – такі подарунки для різних вікових груп підготував Фонд Ріната Ахметова для 5 746 дітей-сиріт із Донецької області.

Акція «Рінат Ахметов – дітям!» щорічна. Починалося все 2001 року з візиту Ріната Ахметова і його друга, композитора Ігоря Крутого, у кілька донецьких шкіл і дитячих установ. Дуже скоро акція набула національного масштабу. Упродовж багатьох років 19 грудня Рінат Ахметов та Ігор Крутой разом відвідували дитбудинки, інтернати, санаторії та дитячі лікарні, допомагаючи установам фінансово й радуючи дітей новорічними подарунками.

«Протягом останніх трьох років формат акції дещо змінився, але мета і філософія залишилися незмінними: дарувати тепло й турботу дітям. Особливо зараз, коли в життя багатьох із них прийшла війна», – підкреслив Олександр Вишняков.