Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«14 днів щастя»: діти Донбасу візьмуть участь у зйомці документального відео проекту

14.06.2019

Фонд Ріната Ахметова почав виробництво документального відеопроекту «14 днів щастя», головними героями якого стануть 10 дітей, постраждалих від збройного конфлікту на Донбасі. Хлопчики та дівчатка були відібрані для зйомки серед учасників проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» Фонду, друга зміна якого цими днями починається в оздоровчому центрі «Перлина Донеччини» у Святогірську. Тут зібралися діти, які живуть у прифронтовій зоні з обох боків лінії зіткнення, а також діти-переселенці.

Проект «Мирне літо – дітям Донбасу» проходить уже п’ятий рік. За цей час Фонд допоміг відпочити й оздоровитися 4000 школярів. Цьогоріч число учасників проекту зросте ще на 500 осіб. Результати минулих сезонів дуже тішили і психологів Фонду, і батьків, тому що за 14 днів самопочуття дітей помітно змінювалося на краще.

– Приїжджали з вантажем психологічних проблем, хтось із безсонням на нервовому підґрунті, хтось страждав від панічних атак, але за два тижні психологи Фонду допомогли дітям позбутися страхів, знов почати радіти життю і всміхатися, – зазначив Андрій Хворостянко, керівник програм Фонду Ріната Ахметова.

Спецпроект «14 днів щастя» створений, щоб через історії цих дітей, їхні переживання й емоції розповісти про психологічну травму, якої зазнали 240 тисяч хлопчиків і дівчаток, котрі живуть нині уздовж лінії зіткнення, і головне – що її можна вилікувати. Весь процес психологічної реабілітації буде продемонстрований у динаміці.

– Батьки та рідні учасників проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» зможуть спостерігати за життям дітей в онлайн-режимі. Фактично це формат реаліті, але з важливою соціальною функцією, – сказала Тетяна Кухоцька, директорка з розвитку проектів Фонду Ріната Ахметова.

Ролики відеопроекту «14 днів щастя» будуть публікуватися щодня з 15 до 28 червня на сторінці, також у сторіс Фонду Ріната Ахметова в Instagram.

https://www.instagram.com/akhmetovfoundation/