Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

135-а автоколона з гумдопомогою від Штабу Ріната Ахметова вирушила на Донбас

10.12.2015

Вранці, 10 грудня, у Донецьк із дніпропетровського розподільчого центру вирушила автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. Це перша частина великої об’єднаної колони. У 17 фурах 340 тонн продуктів для формування 50 тисяч дорослих і дитячих наборів виживання.

Із необхідним пакетом супровідних документів автоколона прибуде до Волноваху, де залишиться на ніч. Завтра до них приєднається друга частина машин, після чого об’єднана колона пройде митний огляд на КПВВ «Новотроїцьке» і відправиться до Донецька. Сьогоднішня колона — 135-а за рахунком, відправлена на Донбас за весь час роботи Штабу. Допомога призначена мирним жителям пільгових категорій, а також дітям до 35 місяців на непідконтрольних територіях.

На сьогодні в Донецькій і Луганській областях з обох боків лінії зіткнення відкрито понад 55 стаціонарних пунктів видавання Штабу. У Вуглегірську в режимі напівстаціонарного пункту продовжує видавання продуктів мобільна бригада. Також до кінця тижня волонтери відвідають ще 7 сіл Волноваського району.

Станом на ранок, 10 грудня 2015 року, Штаб Ріната Ахметова видав 5 млн 673 тис. дорослих і 414 тис. дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.