Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

13 жителів, які залишилися в селищі Піски, отримали продукти від Штабу Ахметова

15.04.2016

14 квітня в Піски вдалося ввезти гуманітарну допомогу. Зараз у селищі на лінії зіткнення проживають 13 осіб, у мирний час населення Пісків становило 5 тисяч жителів. Продукти для жителів, що залишилися в селищі під Донецьком, доставили волонтери Штабу Ріната Ахметова.

Селище Піски сильно постраждало за два роки збройного конфлікту: велика частина будинків тут зруйнована, періодично поновлюються обстріли, зв’язку немає, в’їзд заборонено.

«Люди живуть в абсолютно не людських умовах. Тут немає продуктових магазинів і лікарень. За словами місцевих жителів, гуманітарну допомогу в Піски ніхто не завозить, – прокоментувала Євгенія Рзаєва, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ахметова. – Нашим волонтерам вдруге вдалося завезти набори виживання в селище. Перший приїзд був у січні цього року, тоді ми передали продукти 18 людям, зараз – 13. Рівно стільки тут залишилося жителів».

Цього ж дня бригада волонтерів Штабу відвідала ще три, сусідні із Пісками, населені пункти в «сірій зоні» – Північне, Водяне та Опитне. Вони також перебувають на самій лінії зіткнення. Всього в цих селищах продуктові набори було видано 220 жителям.

«Ми у Штабі Ахметова уважно стежимо за ситуацією й завжди доставляємо допомогу у важкодоступні населені пункти «сірої зони», де вона гостро необхідна. Волонтери часто працюють у бронежилетах, ризикують життям, щоб допомогти людям, які опинилися в біді», – розповіла Рзаєва.

Мобільні бригади Штабу Ахметова вже доставили допомогу в понад 425 населених пунктів Донбасу. Мобільне доставляння продуктів дозволяє надати допомогу людям у «сірій зоні», а також у віддалених селах на непідконтрольній території, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт видавання. Проект було запущено у травні 2015 року. Станом на 15 квітня 2016 року допомогу від мобільних бригад волонтерів Гуманітарного штабу отримали понад 124 тисяч осіб.