Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

13 машин з допомогою, зупинені після інциденту, попрямували до Донецька

21.01.2017

Сьогодні, 21 січня, частина автоколони Гуманітарного штабу після додаткового огляду правоохоронців виїхала до Донецька. 13 фур везуть на «Донбас Арену» продукти харчування для найбільш незахищених категорій мирного населення.

Гуманітарний штаб продовжує доставляти допомогу, пункти видавання працюють у штатному режимі.

Через інцидент, що стався вчора, колона була змушена зупинити рух. Як повідомляв Штаб, 20 січня під час огляду гуманітарної колони на КПВВ у Новотроїцькому прикордонна служба у двох водіїв-перевізників виявила заборонені для перевезення предмети.

Для прояснення ситуації вночі до Новотроїцького виїхав директор Гуманітарного штабу Олександр Вишняков. «Правоохоронні органи провели 8 обшуків усіх машин. Ми максимально співпрацюємо з правоохоронцями – повністю відкриті й готові до будь-яких додаткових перевірок, якщо вони будуть необхідні. Ми ніколи не возили, і не будемо возити нічого забороненого. Ми доставляємо людям виключно гуманітарну допомогу. У Штабі є жорсткі заходи відбору постачальників і перевізників. Всі їхні дії регламентовані договором. Ми зробимо все, щоб перевізник і водії відповідали за договором і Законом», – підкреслив Вишняков.

Нагадаємо, у зв’язку з подією 20 січня Гуманітарний штаб «Допоможемо» зробив офіційну заяву. У ній, зокрема, мовиться, що незаконні дії водіїв-перевізників ставлять під загрозу доставляння необхідної допомоги найбільш незахищеним – людям похилого віку та дітям.