Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

129-у автоколону з гуманітарною допомогою відправив на Донбас Штаб Ріната Ахметова

01.12.2015

Вранці, 1 грудня, у Донецьк із дніпропетровського розподільчого центру вирушила автоколона з гуманітарною допомогою від Штабу Ріната Ахметова. Це 129-а автоколона, відправлена на Донбас, за весь час роботи Штабу. Допомогу призначено мирним жителям-пільговикам на непідконтрольних територіях.

Заплановано, що 21 фура доставить до Донецька 420 тонн продуктів для формування 20 тисяч дорослих і 18 тисяч дитячих наборів виживання. Із необхідним пакетом супровідних документів автоколона прибуде до Волноваху, де залишиться на ніч. Це перші машини об’єднаної колони. Завтра до них приєднається друга частина, після чого об’єднана колона пройде митний огляд на КПВВ «Новотроїцьке» і відправиться до Донецька.

На сьогодні в Донецькій і Луганській областях з обох боків лінії зіткнення відкрито понад 70 стаціонарних пунктів видавання Штабу. У села так званої «сірої зони» допомогу продовжують доставляти мобільні бригади волонтерів. 195-м населеним пунктом, який відвідали, стала Сартана. Про те, хто отримав допомогу, і які плани подальшої роботи в селищі, дивіться тут.

Станом на ранок 1 грудня 2015 року, Штаб Ріната Ахметова видав 5 млн 538 тис. дорослих і 404 тис. дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.