Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

104-а автоколона з продуктами від Штабу Ахметова прибула на Донбас

02.10.2015

Увечері, 2 жовтня, до Донецька прибула автоколона з гуманітарною допомогою від Штабу Ахметова. Це 104-а автоколона, відправлена на Донбас, за весь час роботи Штабу. Допомога призначена мирним жителям на непідконтрольних територіях.

11 фур доставили на донецький склад Штабу 220 тонн продуктів: вівсяні пластівці, борошно, консерви із сардини, цукор, горох, паштет, крупу, згущене молоко, соняшникову олію. Вже завтра з цих продуктів волонтери почнуть формувати 30 тисяч дорослих наборів виживання.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

Продуктові набори від Гуманітарного штабу, сформовані на донецькому складі, розвозяться у 32 стаціонарні пункти на непідконтрольних територіях, і видаються мобільною бригадою у Сніжному. Також волонтери Штабу та партнерської громадської організації «Відповідальні громадяни» доставляють продукти додому людям похилого віку та інвалідам у Донецьку і прилеглих містах. Адресно вже було видано 18 тисяч наборів. Докладніше про те, хто і як може залишити заявку на адресне доставляння наборів виживання від Штабу Ріната Ахметова, дивіться тут.

Станом на 2 жовтня 2015 року Штаб Ріната Ахметова видав 4 млн 704 тис. дорослих і 345 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.