Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

10-ти поверховий гуртожиток для 200 сімей із Маріуполя: Фонд Ріната Ахметова допоміг облаштувати нове житло

19.07.2024

Ще 200 родин вимушених переселенців із Маріуполя отримали соціальне житло у Дніпрі в 10-поверховому будинку-гуртожитку. Фонд Ріната Ахметова взяв на себе облаштування місць суспільного користування.

«Це масштабний проєкт, тут житиме понад 200 сімей. Місця суспільного користування допоможуть людям із різних родин перетворитися на філіал маріупольської громади. Також ми даруємо сертифікат міській раді на облаштування дитячого майданчика: у будинку житиме чимало дітей», — підкреслила Наталя Ємченко, членкиня Наглядової ради Фонду.

Фонд Ріната Ахметова облаштував у гуртожитку кімнати для відпочинку, коворкінги, коридори та холи. Зокрема, забезпечив приміщення меблями, ноутбуками та необхідною побутовою технікою — пральними машинами, плитами, холодильниками тощо. А ще, повністю облаштував дитячі кімнати. Діти гратимуться в іграшковому домі настільними іграми, пазлами, іграшками, а також малюватимуть та читатимуть книги із міні-бібліотеки.

«Це все було би неможливим без партнерів. Окрема подяка Фонду Ріната Ахметова, який підтримував нас із перших днів і підтримує зараз. Загальні кімнати, загальні приміщення – це їх бачення та оснащення. Дякую», — говорить Вадим Бойко, міський голова Маріуполя.

Одна з мешканок будинку, Анжеліка, розповідає, що евакуювалася з Маріуполя у квітні 2022 року:

«Мати свій куточок — це велике щастя. Я бачу, яка велика робота тут зроблена. Величезне спасибі Фонду, ви нас дуже підтримуєте. Я сподіваюся на, що ми рано чи пізно повернемося до Маріуполя. Ми дуже за ним сумуємо», — говорить Анжеліка.

Проєкт «ЯМаріуполь. Житло» стартував більше року тому. Він реалізується завдяки підтримці Уряду Франції та Міжнародної організації з міграції, а також низки держаних установ України.

Фонд Ріната Ахметова є системним партнером «ЯМаріуполь». Зокрема, передає набори із харчовими продуктами та гігієнічними засобами, забезпечує допомогу психологів, проводить свята для дітей.

З 2014 року допомога від Фонду, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.

Слідкуйте за новинами тут: https://akhmetovfoundation.org/news