Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

10 тонн палива передав місту Авдіївський коксохім у межах роботи Гуманітарного штабу

14.10.2014

У межах роботи Гуманітарного штабу «Допоможемо» при фонді Ріната Ахметова Авдіївський коксохімічний завод (входить до групи підприємств СКМ) прийняв рішення допомогти міській владі розв’язати питання з наслідками влучення снарядів — передав приблизно 10 тонн палива місту.

«Ситуація в місті складна. Комунальним службам доводиться діяти швидко — гасити пожежі, лагодити пошкоджені газопроводи, розбирати завали. У таких ситуаціях рахунок іде на секунди. Від того, наскільки швидко зможуть зреагувати комунальники й рятувальники, сьогодні залежать життя авдіївців, — пояснює генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов. — Звичайно, ми не могли залишатися осторонь. Завод виділив комунальним службам паливо: понад 3 тонни бензину і 7 тонн дизпалива. Ми будемо допомагати, скільки знадобиться».

Після отримання палива авдіївські комунальники змогли промивати колектори й каналізаційні системи, які тривалий час стояли без води, своєчасно вивозити сміття, спилювати аварійні дерева. Значну частину палива передали пожежникам.

«Казначейство не працює, тому придбати бензин самостійно міські комунальні служби не могли. Та й постачальники навідріз відмовлялися їхати до Авдіївки через постійні бойові дії, — розповідає начальник управління з житлово-комунальних питань та екології Авдіївської міської ради Роман Шахов. — Вкрай важливо було забезпечити електроенергією каналізаційно-насосну станцію, інакше вона б просто вийшла з ладу. Насоси доводилося живити від генераторів. Отриманий бензин дозволив не тільки врятувати очисні споруди, але й уникнути негативних наслідків для екології міста».

Крім того, Авдіївський коксохім постачив приблизно 3 тонни бензину центральній міській лікарні для забезпечення роботи генераторів і заправляння санітарних автомобілів.

«Люди постійно потребують надання медичної допомоги. А в нинішніх умовах, на жаль, вона потрібна дуже часто, — говорить головлікар Авдіївської центральної міської лікарні Ірина Лагода. — Тільки завдяки допомозі Авдіївського коксохіму ми спокійно працюємо, можемо приїжджати до пацієнтів, їздити за необхідними медичними препаратами».