Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Знайти сім’ю, де тебе люблять і цінують. Програма «Сирітству – ні!» випустила мультфільм «Метелик», створений дітьми

15.01.2019

Опинитися в інтернаті, відчути страх і самотність, знову сподіватися і знайти сім’ю, де тебе люблять і цінують… 18 дітей, яким випало пройти цей шлях, вирішили поділитися своїми переживаннями і створили зворушливий мультфільм «Метелик». Це казка про те, наскільки важливі тепло й турбота люблячої сім’ї, яка окрилює та міняє кожну дитину.

ПОСИЛАННЯ НА МУЛЬТФІЛЬМ

Мультфільм, виготовлений технікою пісочної анімації, діти створювали під час майстер-класу,що пройшов у межах святкування дев’ятиріччя порталу «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова.

«Сьогодні програма й портал «Сирітству – ні!» лідери національного усиновлення. Всі роки роботи їхня суть залишається незмінною – допомогти дітям знайти щастя в сім’ї, – розповіла Тетяна Кухоцька, директорка з розвитку проектів Фонду Ріната Ахметова. – Завдяки порталу вже понад 9200 дітей знайшли батьків. Аналогів цій програмі та порталу в Україні немає. Вони стали тим невидимим містком, який допомагає дітям і батькам знайти одне одного».

У 2018 році завдяки програмі «Сирітству ні!» свої сім’ї знайшли 352 дитини. Наразі на порталі sirotstvy.net розміщені анкети понад 5,5 тисячі дітей – вони понад усе на світі мріють знайти своїх люблячих батьків. І дуже чекають того дня, коли історія, розказана в мультфільмі «Метелик», здійсниться в їхньому житті.