Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Життя на повну гучність! Фонд Ріната Ахметова допоміг маленькому Семену Сибiрко

07.07.2020

Шестирічний Семен Сибірко живе поблизу Києва. Непосидючий малюк обожнює пізнавати світ і батькам буває важко встежити за хлопчиком. Він то ганяє за білкою, то починає грати в хованки. Дорослі завжди в напрузі, адже у Сьоми - туговухість.

- Поблизу він чує добре, а ось на відстані погано ... Він не реагує, якщо хтось щось крикне, - розповідає мама хлопця Наталя. Батьки хвилювалися, що через хворобу син буде відставати в розвитку, замкнеться в собі. Тим більше прецеденти вже були. - Буває, що інші дітки говорять між собою і сміються, а Семен переживає, що говорять про нього. Він може щось не зрозуміти і накручує себе, - пояснює Наталя Сибiрко.

У вересні хлопчик має йти до першого класу і це ще один привід для занепокоєння - адже вчитися у звичайній школі з поганим слухом вкрай важко. Всі ці проблеми могли вирішити сучасні слухові апарати. Але батьки Семена живуть скромно, і дозволити собі таку покупку не могли.

- Хотіли взяти апарати в кредит, але навіть в цьому випадку могли б купити найпростішу модель. Лікар сказала, що такий апарат не допоміг би нашому синові. Нам порадили звернутися за допомогою до Фонду Ріната Ахметова, - каже Олег Сибiрко, тато хлопчика.

Так Семен став учасником проекту «Рінат Ахметов - Дітям. Тепер я чую!». Фонд придбав для нього два високочутливих слухових апарати. Тепер він вперше в житті чує життя на повну гучність.

- Дякую Фонду і особисто Ринату Леонідовичу за те, що подарував нам ці апарати. З ними наша дитина чує світ так само, як ми. Спасибі, що не залишили нас з бідою сам на сам, - каже Наталя Сибiрко.