Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Здорове серце для маленької Саші

22.11.2019

 

Євгенія Лоза з Маріуполя мріяла про доньку. Дев’ять місяців вона уявляла, як буде колихати на руках свою дитину. Купувала крихітні піжами та в’язала шкарпетки. Вагітність протікала добре, ніщо не віщувало біди. Але коли почалися пологи, відбувалося щось незрозуміле.

– У пологовому залі лікарі постійно про щось перешіптувалися, влаштовували за дверима якісь наради, і я дуже нервувала, – каже Євгенія Сергіївна. Жінка народила дочку, але лікарі не поспішали виписувати щасливу маму та Сашеньку – так назвали дівчинку. Тільки через півтора тижня повідомили: у дитини вада серця.

– Я дуже засмутилася, плакала, бо розуміла, що не можу оплатити для дочки операцію, – розповідає Євгенія.

Саша росла з безліччю обмежень. Їй не можна було довго гуляти. Через слабкий імунітет мамі доводилося обмежувати її спілкування з іншими дітьми. А ще дівчинка дуже швидко втомлювалася – через це навіть не ходила до дитячого садочка. Коли Сашеньці було вже чотири роки, Євгенія дізналася про проект «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» та надіслала до Фонду необхідні документи. Нещодавно разом із донькою вони приїхали до Києва. Кардіохірург Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова Ігор Дітковський встановив дитині імплант, завдяки якому вже через півроку її серце буде повністю здоровим.

– З дня операції минув місяць, але Сашу вже не впізнати. Вона і гуляє, і бігає без утоми, і з однолітками спілкується спокійно. Імунітет зріс, енергія вирує! Дякую Рінату Леонідовичу, що зробив для моєї донечки це чудо, – каже Євгенія Лоза.

Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям із діагнозом «вада серця» з 2013 року. Для системної боротьби з недугою 2017 року почав працювати проект «Здорове серце». У його рамках проводяться корекційні операції зі встановлення імпланта-оклюдера. На сьогодні дітям проведено 115 операцій.

Про те, як розпізнати ваду серця в дитини, дивіться у відео.

Як отримати допомогу за проектом

«Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» – це допомога у проведенні операцій зі встановлення оклюдера дітям від 0 до 18 років із вродженими вадами серця з реєстрацією в Донецькій та Луганській областях із малозабезпечених і соціально незахищених сімей.

Докладну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.