Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як говорити з дітьми про вибухонебезпечні предмети: поради від психологині Фонду Ріната Ахметова

14.05.2022

Особливістю дитячого віку є цікавість, зокрема до підозрілих предметів. В умовах війни це може призвести до трагедії, тому батькам варто поговорити з дитиною про таку небезпеку.

Про те, як правильно та доступно це зробити, психологиня та психотерапевтка Марина Сорокіна розповіла у новому відео в рамках проєкту «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова».

«Для закріплення результатів можна відтворити з дитиною екстрену ситуацію. Саме це допоможе їй не розгубитися в критичний момент», – порадила експертка.

Усі випуски проекту доступні на YouTube-каналі Фонду Ріната Ахметова за посиланням. У рамках серії на каналі будуть з’являтися нові відео з практичними порадами.

З 2014 року Фонд Ріната Ахметова допомагає людям, які пережили війну, у тому числі надає екстрену психологічну підтримку тим, хто виїхав з епіцентрів бойових дій в Україні. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З 24-го лютого 2022 року гуманітарна допомога від Ріната Ахметова охопила 2,5 млн українців. Більше 1 млн із них було охоплено допомогою Фонду, решта - бізнесами SCM. За 16 років роботи Фонд допоміг вижити 8 мільйонам осіб, із них 3,5 мільйони були врятовані на Донбасі.