Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Я взяла інтерв’ю у Андрія Дебріна і тепер впевнена, що хочу стати журналістом». Відгуки учасників зйомок освітнього серіалу

02.12.2020

Ми вже писали про старт зйомок нового освітнього серіалу для підлітків проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». Нагадаємо, ведучі – амбасадор Фонду, актор Андрій Дебрін та семикласниця Юнона Загнітко – завітали до представників професій, які зараз дуже популярні (хайпові) серед підлітків, аби просто і доступно розповісти про цікавинки професій від справжніх професіоналів. Серед гостей – блогерка Маша Краш, співачка Ангеліна Романовська, тренер Ярослав Сойников, стиліст Кирил Савченко, відеомонтажер Юрій Резниченко, журналістка Олександра Горчинська, фотограф Олександр Укрей.

Детально про учасників читайте тут: https://sirotstvy.net/ua/news/start-zyomok-novogo-serialu-khaypovykh-profesiy-khto-stav-geroyamy-ta-veduchymy-osvitn%60ogo-serialu-z/

На зйомках також були присутні підлітки з сімей усиновителів, опікунів, прийомних родин та ДБСТ. Кожен з них мав можливість поспілкуватися з одним із семи головних героїв, поставити запитання та отримати поради на майбутнє щодо вибору власної професії.

Наприклад, 14-річний Данило Стрільчик був присутній на зйомках з відомим режисером монтажу Юрієм Резниченком. Сам Даня вже має досвід зйомок, брав участь у зйомках різних соціальних роликів. Нині вчиться в Академії мистецтв Києва на курсі акторської майстерності. Захоплюється монтажем фото та відео. «Зараз мрію опанувати професію режисера монтажу, – розповідає Даня. – Саме тому зустріч з Юрієм Резніченком, відомим фахівцем, чудовим лектором для мене дуже важлива. Я поставив усі запитання, які в мене були. Скажу чесно: після цього питань просто не залишилося! Я отримав усі відповіді, познайомився з професіоналами, навіть трошки зміг бачити процес зйомок. Загалом мені сподобалося. Це була для мене цікава і корисна пригода. З нетерпінням чекаю, коли вже можна буде подивитися весь серіал».

12-річна Сніжана Моргун, семикласниця ЗОШ № 3 (м. Бровари), була на зйомках із журналісткою Олександрою Горчинською, адже сама мріє стати телеведучою або репортером. «Взагалі мене дуже цікавить журналістика, адже це незвичайні подорожі, захоплюючі історії, публікації та сюжети у ЗМІ, – поділилася Сніжана. – Дуже рада, що змогла побачити зйомки маленького відеоролику для дітей, які хочуть стати журналістами. Тепер вони можуть подивитися його та почати робити перші власні кроки до своєї мети. Вважаю, це буде корисно. Героїня серіалу Олександра Горчинська відповіла на мої запитання. А ще я взяла інтерв’ю у актора Андрія Дебріна! Це було неймовірно! Тепер впевнена, що точно хочу стати журналістом. Їхала додому з веселим настроєм, сповнена вражень».

Старт перших серій освітнього серіалу вже зовсім скоро! Слідкуйте за нашими публікаціями.