Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Я вижив під час удару по скляному мосту в столиці»: мешканець Києва поділився своєю історією з Музеєм «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова

27.11.2022

Він той, хто дивом вижив на скляному мості у Києві! Михайло П’ята перебував там, коли у споруду поцілила російська ракета. Відео із чоловіком вже набрало мільйони переглядів у соцмережах. Сам Михайло каже, що навіть злякатися не встиг, хоча отримав контузію. Свою історію він довірив Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Михайло ходить цим маршрутом щоранку: через парк та скляний пішохідний міст, до пам’ятника Володимиру Великому, потім — до Андріївської церкви, Пейзажної алеї, а далі на роботу. Десятого жовтня він йшов та милувався золотою осінню: згадує, що була чудова погода.

«Я дійшов до лавочки, там є невеликий виступ. І опинився з іншої сторони від вибуху. Вже потім зрозумів, що мені дуже пощастило. Ракету я почув і десь 3-4 секунди бачив. Ховатися не було куди, просто присів. Потім півдня погано чув на одне вухо», — розповідає чоловік.

Вибухова хвиля пішла з двох боків від мосту, а Михайло дивом опинився усередині. Він порівнює це зі штилем в оці тайфуна, коли навколо лютує шторм. Під час вибуху в повітря піднялася купа сміття та землі, а мостом прокотилася хвиля розбитого скла — чоловік вважає дивом, що у той час нікого не було, адже на мості майже завжди є люди.

«Я опинився у потрібний час в потрібному місті. Коли після вибуху на міст намагався знайти чоловік, який йшов повз, він просто привітав мене з другим днем народження. Наступного року буду двічі святкувати!» — посміхається Михайло. Дивіться та слухайте його історію за посиланням bit.ly/3F1PKSL

Свою історію Михайло довірив Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Це наймасштабніший у світі архів історій мирних мешканців України, які постраждали від війни. Архів Музею налічує вже понад 50 000 історій.

Кожна історія важлива. Розкажіть свою! Поділитися історією можна так:

— напишіть вашу історію на власній Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних #розкажіть_свою_історію та запросіть друзів долучитися;
— скористайтеся чат-ботом t.me/civilvoicesmuseum_bot у Telegram;
— відвідайте портал Музею https://civilvoicesmuseum.org/ та натисніть «Розповісти історію» праворуч зверху;
— зателефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001