Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Вдячні за допомогу й повагу до простих мешканців міст та сіл»: переселенка з Торецька про підтримку від Фонду Ріната Ахметова у столиці

14.08.2022

Усе своє життя Людмила Володимирівна присвятила улюбленій справі — вчителюванню, виховавши не одне покоління учнів. Повномасштабну війну вона зустріла в рідному Торецьку, ховаючись від обстрілів у підвалі разом зі своєю старенькою мамою.

З кожним місяцем життя в місті ставало дедалі нестерпнішим, а обстріли тільки посилювалися. За словами жінки, точкою неповернення й розуміння необхідності евакуації стало 9 липня, коли поруч впала ворожа ракета.

«Біля нас розірвався снаряд: стара жіночка, її донька та онука, яка тільки-но закінчила школу, — усі загинули», — згадує Людмила Володимирівна.

За декілька днів жінкам вдалося вирватися з Торецька, витративши на дорогу до Києва практично всі свої накопичення. У столиці переселенка звернулася до одного з управлінь соціального захисту населення, де отримала гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова.

«Рінат Ахметов допомагав мешканцям Торецька ще у 2014-му. Він підтримував і підтримує людей. Ми щиро вдячні за допомогу й повагу до простих мешканців міст та сіл у скрутному становищі. Будемо виживати завдяки цій гуманітарній допомозі», — каже переселенка.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

Зазначимо, що з 24 лютого 2022 року допомога від Ріната Ахметова охопила понад 12 млн мешканців України. Детальніше — за посиланням https://akhmetovfoundation.org/s/9376b1