Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Уряд створює Державну службу України у справах дітей для вдосконалення захисту дітей та усиновлення

20.01.2022

19 січня 2022 року Кабінет Міністрів затвердив постанову „Про утворення Державної служби України у справах дітей” як центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства соціальної політики.

Діяльність нової структури координуватиметься безпосередньо Кабінетом Міністрів України та забезпечить формування та реалізацію державної політики у сфері усиновлення та захисту прав дітей.

Причина створення Державної служби України у справах дітей пояснюється тим, що на даний час немає єдиного центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовувалась би на врегулювання питань захисту прав дітей. Тобто наразі питаннями захисту прав дітей прямо чи опосередковано займаються шість міністерств! А це призводить до багатьох проблем у цій сфері.

Утворення Державної служби України дасть змогу:

- посилити кадровий (професійний) потенціал у сфері захисту прав дітей;

- сприяти забезпеченню пріоритетності питань захисту прав дітей на всіх рівнях відповідно до адміністративно-територіального устрою України;

- утворити ефективну систему органів виконавчої влади, до компетенції яких належать питання захисту прав дітей.

Зараз Міністерство соціальної політики веде роботу щодо підготовки проекту Положення про Державну службу України у справах дітей та відповідних змін до законодавства.

Посилання на новину на сайті Мінсоцполітики