Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер доїдемо скрізь!»: Лікарі з гірських районів Івано-Франківської області отримали спецавтомобіль від Фонду Ріната Ахметова

29.11.2019

 

– У нашому регіоні дороги дуже погані. Доїхати до пацієнтів часто дуже важко, а вже взимку майже неможливо. Адже багато населених пунктів, які ми обслуговуємо, розташовані в горах – до двох із них їхати приблизно 35 кілометрів льодом, ямами, гірським серпантином. І лікарям доводилося добиратися туди на старому УАЗі. Але у нас в обслуговуванні відразу 11 сіл і селищ, це майже 14 тисяч осіб, яким потрібна наша допомога! Сьогодні, на превелику нашу радість, ми отримали машину, якою доїдемо всюди. І доїдемо швидко. Дякую Фонду Ріната Ахметова за такий подарунок нашому району.

Так прокоментував отримання машини первинної медико-санітарної допомоги, створеної на базі Toyota Land Cruiser, уповноважений представник Вигодської сільської ради Івано-Франківської області Василь Федірків. Разом із Вигодою медичні джипи одержали ще 30 центрів первинної медико-санітарної допомоги та сільських громад з 16 областей.

Це перша велика партія джипів для медиків. Раніше Фонд передав лікарям перші три дослідні зразки спецавтомобілів на базі позашляховиків. Вони успішно працюють у Кривому Розі, Космачі (Івано-Франківська область) і Христинівці (Черкаська область).

Проект «200 швидких для України» реалізується з ініціативи президента Володимира Зеленського та за особистим рішенням засновника Фонду Ріната Ахметова. Уперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.

У медичних установах країни вже працюють 170 сучасних автомобілів від Ріната Ахметова. Це неонатальні машини типу С (для реанімації немовлят), типу В («реанімація на колесах») і типу А1 (позашляховики).

До кінця року сільські громади та центри первинної медико-санітарної допомоги отримають ще 30 швидких-позашляховиків від Фонду Ріната Ахметова – так проект «200 швидких для України» буде успішно завершено.

Двісті нових, обладнаних за останніми стандартами, автомобілів швидкої медичної допомоги дадуть лікарям змогу здійснювати більш ніж мільйон виїздів до пацієнтів на рік і врятувати понад мільйон життів.