Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Неонатальні швидкі Фонду Ріната Ахметова: врятувати життя дитини

05.06.2020

В рамках проєкту «200 швидких для України» Фонд Ріната Ахметова передав українським медикам 22 автомобілі неонатальної швидкої допомоги. Вони обладнані всім необхідним для порятунку життя немовлят і ще зовсім маленьких діток, аж до апаратів штучної вентиляції легенів. Один з таких унікальних автомобілів наразі працює в Рівненській обласній дитячій лікарні.

 «Ми транспортуємо дітей до Києва, а це три-чотири години в дорозі для новонародженої дитини. У нас тісна співпраця, наприклад, з Інститутом серця, куди ми відвозимо дітей на штучній вентиляції легенів з критичними вадами серця, новонароджених. В апараті ШВЛ у цій швидкій є кілька режимів вентиляції: і примусова, і підтримуюча. Можна використовувати як кисень, так і киснево-повітряну суміш», – поділився враженнями від нового автомобіля завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Михайло Кулик.

За словами рівненських медиків, швидку такого рівня вони бачать вперше. І вже випробували на практиці її переваги.

«Дякуємо! Ми вже всім відділенням вивчили її. Від такої техніки залежить виживання малюків. І це дуже важливо», – подякував Михайло Кулик.

Проєкт «200 швидких для України» був реалізований з ініціативи Президента Володимира Зеленського та за особистим рішенням Засновника Фонду Ріната Ахметова. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.