Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мрії здійснюються: діти-переселенці відвідали студію телеканалу «Футбол»

24.02.2020

Степан, Ярослав і Єгор Бодаки виросли в селі Березове Мар'їнського району. Дитинство хлопчаків було непростим – збройний конфлікт завдав серйозних психологічних травм. Батьки вирішили поїхати в безпечне місце, і з 2015 року вони живуть у Маріуполі. Тут хлопці відвідували психологів, знайшли нових друзів, що допомогло подолати наслідки жаху, який вони бачили своїми очима. Діти розповідають: допомогли також заняття спортом, танцями і тхеквондо. Ще одна пристрасть – футбол.

– Дивимося всі матчі «Шахтаря», самі теж любимо ганяти м'яч у дворі, – каже Єгор Бодак.

У грудні брати були на святі «Академія супергероїв», що відбулося в рамках акції «Рінат Ахметов – Дітям!». Там вони познайомилися зі своїм кумиром, відомим спортивним журналістом і амбасадором Фонду Олександром Денисовим.

– Попросили сфотографуватися, а він з нами дуже довго розмовляв. Коли дізнався, що ми любимо футбол, то запросив на екскурсію на телеканал «Футбол». Це було дуже класним подарунком перед Новим роком, – розповідають діти.

Днями Єгор, Ярослав і Степан приїхали до Києва, щоб здійснити свою мрію, про яку тільки й говорили останні два місяці. Діти із захопленням оглядали студії відомих футбольних телепрограм, які постійно дивляться. Особливо їм сподобався круглий стіл передачі «Великий футбол», за яким вони відразу ж захотіли посидіти. Тут відбулася і нова зустріч з Олександром Денисовим.

– Чи дивилися вчора гру «Шахтаря» в Лізі чемпіонів? – запитав телеведучий.

– Звичайно, дивилися! І вашу програму теж бачили, – сказав Ярослав, і в студії розпочалася аналітика переможного матчу над «Бенфікою».

Олександр Денисов не міг стримати посмішку:

– Я завжди говорив: у нас в футболі розбираються всі!

Потім почався сеанс запитань і відповідей на футбольну тему. Було видно, що діти дійсно небайдужі до спорту № 1.

– Це дуже здорово, що Степан, Ярослав і Єгор так вболівають за футбол. Акція «Рінат Ахметов – Дітям!» здійснює дитячі мрії. Сьогодні ми подарували дітлахам казку, відкрили таємниці спортивного телебачення. Рінат Ахметов не раз говорив, що допомога дітям – його пріоритет. Для мене велика честь стати частиною цієї історії. Бажаю хлопцям хворіти лише футболом, – сказав Олександр Денисов.

Мама хлопчиків Ірина Бодак подякувала за захопливу подорож у світ футбольного ТВ Олександра Денисова і Фонд Ріната Ахметова:

– Добро існує, і дуже важливо, щоб діти розуміли це, спираючись на власний досвід. Фонд Ріната Ахметова постійно підтримує нашу сім'ю. Діти отримували ліки від астми, їздили відпочивати в літній табір за програмою «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо». Тепер змогли побачити на власні очі, як робиться футбольне телебачення. Спасибі за постійну увагу і турботу.

Наприкінці зустрічі братам подарували сувеніри від телеканалу «Футбол». Невдаваний захват у них викликали футбольні м'ячі, якими вони відразу ж стали грати прямо в студії телеканалу.

– Сьогодні дуже класний день! Дякуємо, що здійснили нашу мрію, – сказав Єгор Бодак.