Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

“Хочемо дізнатись більш детально про всиновлення”. Алгоритм дій для тих, хто хоче усиновити дитину. Блог Анастасії Білоусової

29.07.2021

“Хочемо дізнатися більш детально про усиновлення” - саме такі листи знов почала отримувати програма “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні”. Нам дуже приємно, що після зменшення карантинних заходів процес усиновлення пожвавився. Нарешті! Для тих людей, які бажають стати усиновителями, ми з радістю знов нагадаємо повний алгоритм дій процесу усиновлення.

Додамо тільки, що крім усиновлення є інші форми влаштування - опіка, піклування, прийомна сім’я та будинок сімейного типу. Але усиновлення з них - у державному пріоритеті.

Повний алгоритм дій процесу усиновлення

1. Зберігаємо анкету дитини, особливо важливий код и телефон служби, яка за неї відповідає.

2. Знаходимо час для щирої розмови з близькими та рідними, які проживають разом із вами: чи згодні вони з тим, що вдома буде нова дитина.

3. Знаходимо сили поговорити зі своїм внутрішнім Я і щиро відповідаємо собі на запитання: «Чому я хочу взяти дитину? Чи готова/готовий до будь-яких складнощів на цьому шляху?»

4. Знаходимо телефон та адресу найближчої до вас Служби у справах дітей та питаємо, коли можна прийти і написати заяву про бажання стати кандидатом. Перед тим обираєте форму влаштування: усиновлення.

5. У соцслужбі пишемо заяву певного зразку.

6. Збираємо відповідні документи і медичні довідки (наприклад, документи на усиновлення - дивимося фото).

Документи для усиновлення

7. Проходимо курси майбутніх усиновителів та отримуємо статус кандидата в усиновителі.

8. Знову повертаємося до анкети дитини, телефонуємо до служби, номер якої вказаний в анкеті; кажемо, що ми – кандидати, маємо відповідні документи і питаємо, коли і як можна зустрітися з дитиною.

9. Готуємося до зустрічі з дитиною, питаємо у соцпрацівників, що доречно буде привезти дитині для першого знайомства.

10. Зустрічаємося з дитиною декілька разів, чуємо свою інтуїцію і серце, спілкуємося з рідними.

За даними тих, хто вже отримав статус кандидата, вся процедура забирає десь місяць. На жодному з етапів з вас не мають права вимагати гроші, вся процедура безкоштовна, і навіть натяки на гроші підпадають під закон України про запобігання корупції 14.10.2014 № 1700-VII .

Дуже сподіваємося, що наші користувачі пройдуть усі кроки швидко, без великих перешкод і сповістять нас доброю новиною – що вони взяли до себе в родину дитину, анкету якої вони вперше побачили на нашому порталі.

Можна написати нам на ФБ-сторінку «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» https://www.facebook.com/SirotstvyNet/inbox або на поштову скриньку: [email protected] : «Зніміть, будь-ласка, анкету цієї дитини, вона вже влаштована у сім’ю».