Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Хмельницькі медики отримали висококласний апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

02.12.2020

Фонд Ріната Ахметова передав апарат штучної вентиляції легенів виробництва Франції Хмельницькому обласному госпіталю ветеранів війни.

– Проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» – частина програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Фонд з лютого передає необхідне обладнання та витратні матеріали не лише у великі клініки регіональних центрів, а й невеликі лікарні віддалених сіл і селищ. Медикам вже передано понад 200 тисяч засобів індивідуального захисту та витратних матеріалів, 337 тисяч експрес-тестів. Також було закуплено і поставлено в регіональні опорні лікарні понад тисячу одиниць медичного та лабораторного обладнання. Ключовий елемент допомоги Фонду - понад 200 апаратів ШВЛ, близько 190 з яких вже передані в державні лікарні. Хмельницька область стала двадцять першим регіоном країни, який отримав апарати ШВЛ в рамках проєкту, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Представниця Фонду Катерина Свириденко зазначила, що Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу країні.

– В рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Боротьба з COVID-19 в Україні» були виділені 300 мільйонів гривень. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину, – сказала Катерина Свириденко.

У свою чергу заступниця голови Хмельницької обласної державної адміністрації Оксана Ситницька подякувала за допомогу області та її жителям:

– Від населення регiону та від себе особисто велике спасибі за підтримку. Наша область довгий час стримувала темпи поширення епідемії коронавірусу. Кількість хворих зростає, але ми впевнені, що цей апарат ШВЛ тепер дозволить врятувати якомога більше життів.

Заступник голови Хмельницької обласної ради Валерій Лєсков також відзначив роль допомоги Фонду Ріната Ахметова.

– Перед країною стоїть виклик – боротьба з пандемією коронавірусу. І сьогоднішня передача апарату ШВЛ – яскравий приклад єдності українців в такий складний час. Дякую за оновлення матеріально-технічної бази госпіталю. Завдяки цьому апарату будуть врятовані багато життів, – підкреслив Валерій Лєсков.

За словами керівника Департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА Олександра Худенко, госпіталь ветеранів вперше отримує таке обладнання.

– Завдяки цьому апарату ШВЛ госпіталь у повному обсязі може надавати допомогу хворим на COVID-19. Велика подяка! – додав Олександр Худенко.

Директорка госпіталю Оксана Бочкарьова розповіла, що сьогодні підтримка медиків має особливе значення для країни:

– В умовах пандемії особливо необхідно покращувати і оновлювати матеріально-технічну базу госпіталю, модернізувати медичне обладнання. Тому ми висловлюємо особливу подяку Фонду Ріната Ахметова та його Засновнику за апарат штучної вентиляції легенів.

Водночас із апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичного спецодягу, пошиті для них за індивідуальними розмірами на спецзамовлення Фонду.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3