Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав апарат ШВЛ лікарні в Черкаській області

26.11.2020

Центральна районна лікарня міста Монастирище на Черкащині отримала висококласний апарат штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова.
– В рамках безпрецедентного проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» Фонду Ріната Ахметова державні лікарні країни отримали більше ніж 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту і 337 тисяч експрес-тестів. Ключовим елементом допомоги країні стала закупівля для державних лікарень понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ. Вже 185 висококласних апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова надійшли в опорні державні лікарні в 18 регіонах України. Це реанімаційне обладнання високого класу. Такі апарати будуть актуальні навіть через багато років і необхідні для лікування тяжкохворих, порятунку життя людей по всій Україні, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.
За словами медиків, сьогоднішня подія стала для них особливою.
– Наш район – крайня точка Черкаської області. Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за такий дорогий і життєво необхідний подарунок – апарат штучної вентиляції легенів. Величезне спасибі, – подякувала директорка лікарні Наталія Мороз.
Місцева влада також наголосила на важливості допомоги Фонду Ріната Ахметова.


– Від імені жителів Монастирищинського району та медичних працівників дякую Фонду Ріната Ахметова за апарат штучної вентиляції легенів, який зараз дуже потрібен. Коронавірус безпосередньо зачепив наш район, причому досить сильно, – зазначив начальник Управління охорони здоров'я Черкаської облдержадміністрації Олег Найдан.
У свою чергу заступник голови Черкаської ОДА Лариса Кошева розповіла, що цей день став по-справжньому святковим для району:
–  Такий апарат - це дійсно чудовий подарунок лікарні, який буде необхідний і для допомоги пацієнтам з різними діагнозами, для порятунку їхніх життів.


Разом з апаратом ШВЛ лікарі відділення інтенсивної терапії отримали комплекти медичної спецодягу, зшитого для них за індивідуальними розмірами на спецзамовлення Фонду Ріната Ахметова.
«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.
Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:
1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні
2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2
3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3