Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова і ПУМБ передали апарат ШВЛ медикам Чернівецької області

29.05.2020

Фонд Ріната Ахметова і банк ПУМБ передали апарат штучної вентиляції легенів Глибоцькій центральній районній лікарні Чернівецької області. Сьогодні цей регіон – лідер за кількістю хворих на коронавірус, тому апарат дуже потрібен місцевим медикам.

«Рінат Ахметов направив на боротьбу з коронавірусом 300 мільйонів гривень. Це найбільший приватний внесок і основні напрямки, куди йдуть ці кошти – безумовно, на допомогу державним лікарням і лікарям. В першу чергу це найнеобхідніше обладнання: аналізатори тестів і апарати штучної вентиляції легенів», – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

У свою чергу, керівник Чернівецького відділення банку ПУМБ Андрій Власов зазначив, що тільки спільні дії представників влади, бізнесу та суспільства зможуть допомогти у вирішенні питань, що стоять перед Україною з початку епідемії коронавірусу. Медики ж належним чином оцінили допомогу Фонду.

«Глибоцька районна лікарня обладнана 115 місцями для лікування коронавірусних пацієнтів. Усі вони практично повністю заповнені. Наші лікарі зараз працюють не за зарплату, а за покликом серця. Тому дякуємо Фонду Ріната Ахметова за допомогу. Цей апарат ШВЛ вкрай необхідний нашій лікарні», – сказав директор Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

Завідувач відділення інтенсивної терапії Глибоцької райлікарні Олег Комісарчук підкреслив, що отриманий апарат ШВЛ – величезна підмога лікарям: «Це дуже хороший апарат, обладнаний монітором щодо стану пацієнта, який дозволяє слідкувати за змінами в організмі хворого».

Про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні в боротьбі з коронавірусом, – читайте в оглядовому матеріалі за посиланням.